Az olajherceg

  • Német Szövetségi Köztársaság Der Ölprinz (több)

Tartalmak(1)

Old Surehand segíteni akar a fehér telepeseknek új területhez jutni, ugyanis az emberek szegények, ám az indiánok nem szívesen engednek át értékes földeket. Ráadásul ugyanerre a területre feni a fogát az Olajherceg néven ismert gazember, aki hatalmas olajmezőket sejt ezen a helyen. Emiatt pedig megöleti Old Surehand emberét, aki a telepeseket vezette volna, s helyette a saját emberével félrevezeti őket, majd eltökéli, hogy ő maga tárgyal az indiánokkal. Surehand és Winnetou azonban felveszik a harcot a kegyetlen Olajherceg ellen. Surehand a barátja gyilkosát keresi, Winnetou pedig meggyőzi az indiánokat, hogy engedjék át a földet a telepeseknek... (TV2)

(több)

Recenziók (2)

Lima 

az összes felhasználói recenzió

angol After the success of Treasure of Silver Lake the Germans started to make May’s film adaptations like on a treadmill. In 1965 alone they released eight. The Oil Prince is one of them, a sloppy film put together on a rush, just like the rest (with bright exceptions). ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol It is a terribly simple film in which motifs from previous films are repeated, but the Petrol Prince is such a simple villain, treacherous and crooked, that you simply cannot help but accept this simple game of good and evil and just enjoy it. Surehand is a likeable character and Vinnetou is outstanding. This nostalgic reminiscence simply entertains me. ()

Hirdetés

Galéria (30)