Hívják a bábát

(sorozat)
  • Egyesült Királyság Call the Midwife
Előzetes 3
Dráma / Történelmi
Egyesült Királyság, (2012–2024), 113 h 24 perc (Percek: 52–90 perc)

Alkotók:

Heidi Thomas

Szereplők:

Vanessa Redgrave (narrátor), Jenny Agutter, Laura Main, Judy Parfitt, Helen George, Bryony Hannah, Pam Ferris, Ben Caplan, Miranda Hart, Jack Ashton (több)
(további alkotók)

Évad(13) / Epizódok(113)

Tartalmak(1)

A sorozat a múlt század '50-es éveiben játszódik Londonban. A friss diplomás szülésznő, Jenny Lee - az ő visszaemlékezései alapján készült a sorozat- 22 évesen érkezik meg a hirdetés útján szülésznőt kereső Nonnatus Házba, amelyről ott helyben tudja meg, hogy nem magánkórház, vagy -szülőotthon, hanem egy olyan kolostor, ahol az apácák mellett világi nővérek is dolgoznak, akik szintén ott laknak. A sorozat központi témája természetesen mindig a várandósság és a születés, valamint a hit. Elsősorban önmagunkban és abban, hogy a világban mindennek és mindenkinek megvan a maga helye és ideje. Így nem is csoda, hogy békében megfér egymással a dúsgazdag családból származó csetlő-botló szülésznő, Chummy és a szegénysorból feltörekvő Noakes őrmester, a kleptomániás apáca, Monica Joan nővér és a kissé frivol csecsemő-gondozónő: Trixie, valamint a fiatal apáca, Bernadette nővér, aki olyan szerelmes kollégájába, Dr. Turnerbe, hogy képes emiatt elhagyni a házat. És az East End lakosai a maguk nyers valóságában. (FilmBox)

(több)

Recenziók (1)

NinadeL 

az összes felhasználói recenzió

angol I never thought I'd be so content watching a BBC1 program based on the memoirs of a midwife in the post-war East End. But I was wrong and television changes. It's suspenseful, realistic enough, and quite informative. I'm just not too keen on the fact that from the second episode onwards, it's once again the Miranda Hart show in the background, with its futile side storyline drawing all the attention to itself. Still, I highly recommend it and I'm continuing with the other series. ()