Szilaj, a vad völgy paripája

  • Egyesült Államok Spirit: Stallion of the Cimarron
Előzetes

Tartalmak(1)

Szilaj, a vad és fékezhetetlen paripa társainak vezetője, védelmezője. Egy napon harmonikaszót hoz felé a szél a hegyekből, ő pedig elindul, hogy megtudja az ismeretlen hangok eredetét. A távolban szokatlan fényeket pillant meg és ez végképp felkelti kíváncsiságát. Egy tábor tüzét fedezi fel, körülötte pedig furcsa lények - emberek -, akiket szintén sosem látott. Az első találkozás azonban drámai fordulatot hoz: az emberek lasszóval elfogják Szilajt, magukkal viszik, majd eladják a lovasság katonáinak. Az Ezredes megparancsolja, hogy törjék be a lovat, de az egymás után próbálkozó katonák nem járnak sikerrel. Az Ezredes ekkor taktikát vált, kikötözi Szilajt - de enni-inni nem ad neki. Ekkor felbukkan egy "kétlábú", egy fiatal dakota indián, Kis Patak, aki maga is az ezredes foglya. (UIP-Duna Film)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar A Pixar játékfilmek korában a hagyományosan animált grafikával rendelkező Szilaj, a vad völgy paripája már nem tudott nagy sikert aratni. Bár lebilincselő, költői és kalandos, van szíve és Zimmer kolosszális pompája. Normális esetben nem hallgatnék Bryan Adamset az autóban, de ez az OST évek óta elkísér az alpesi szerpentineken. És csodálatos pillanatok voltak. ()

Jeoffrey 

az összes felhasználói recenzió

angol Spirit: Stallion of the Cimarron is a movie where the lack of dialogue does not affect the viewer's ability to get what is going on. It is a movie with a fairly simple narrative that feels quite profound because of its context with the great soundtrack. It is a movie about a friendship between a man and a wild horse, and the desire for freedom and the final leap over the abyss reminded me of the famous movie Free Willy. All in all, I liked it. 8/10. ()