A kincs

(Tévéfilm)
TV szpot

Tartalmak(1)

A kisvárosban lázasan készülődnek az ünnepségre és előadásra. A mendemondák szerint a város alatt mélyen mesés kincs rejtőzik. Sokan álmodoznak arról, hogy megszerzik, ám aki a kincs keresésére indul, sosem tér vissza. Az előadás két főszereplője Katinka és Barbara, a két nővér, és a zenész, Jakab, aki Barbara igen féltékeny szerelme. Az előadás témája csábító a kapzsi Bonifác, a vár ura számára is. Vele együtt érkezik öccse, a feltaláló, Ignác. Valahol mélyen a föld alatt a kincset három „előnytelen” külsővel megáldott manó őrzi, akik az időt különféle játékokkal és fogadásokkal töltik. Az Alvilág Urának ez egyáltalán nem tetszik, és türelme végképp elfogy, amikor a manók egy fogadással beavatkoznak az emberek életébe... a nagy kérdés az, hogy Jakab és Barbara szerelme kiállja-e a próbát? (MTVA)

(több)

Recenziók (3)

3DD!3 

az összes felhasználói recenzió

angol A slightly better than normal (slightly) more modern day fairytale. It’s true that you often find yourself bemused by the decisions made by most of the characters here, but I was sincerely intrigued to find out how things were going to pan out. But my dislike of Budař’s acting increases with every movie or series he appears in. ()

D.Moore 

az összes felhasználói recenzió

angol As it is the case with contemporary fairytales, this one doesn't offer a great story. But it's very sympathetically cast, and I think it's a great idea that it's set in the (pseudo) century of steam instead of the obligatory (pseudo) Middle Ages. So the set design is pleasantly steampunk-tinged, the costumes are unique in the fairytale genre, and it's a joy to watch it all. ()