A vadnyugat hőskora

  • Egyesült Államok How the West Was Won
Előzetes
Western
Egyesült Államok, 1962, 162 perc

Forgatókönyvíró:

James R. Webb, John Gay

Zeneszerző:

Alfred Newman

Szereplők:

Carroll Baker, Lee J. Cobb, Henry Fonda, Carolyn Jones, Karl Malden, Gregory Peck, George Peppard, Robert Preston, Debbie Reynolds, James Stewart (több)
(további alkotók)

Streaming (1)

Tartalmak(1)

A monumentális történelmi film a Prescott család nemzedékeinek sorsán keresztül regéli el a vadnyugat történetének főbb fordulópontjait. Zebulon Prescott és családja az 1830-as években indul nyugatnak a nemrég megnyitott Erie-csatornán egy jobb élet, dús termőföldek és határtalan lehetőségek reményében. A család idősebb leánygyermeke, Lilith egyáltalán nem vágyik a telepesek életének vadromantikájára, őt a finom ruhák és a fényűző lokálok vonzzák, így amint teheti, a zenés-táncos színpadon keresi boldogulását, ahol egy jóképű szerencsejátékosnak hamar megakad rajta a szeme. Lilith húga, Eve egy prémvadász felesége lesz, akivel farmot épít, és gazdálkodni kezdenek. Az ő egyik fiúk, Zeb viszi tovább a történet fonalát, aki az északi seregben harcol a polgárháborúban, majd a nagy nyugati vasútépítésnél igyekszik fenntartani a békét az indiánokkal, később pedig egy határvidéki városban a banditák elleni harcból is kiveszi a részét. (Mokép)

(több)

Videók (1)

Előzetes

Recenziók (1)

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol One family over three generations, all set in the Wild West, portrayed through outstanding performances in every part. This is a film that might not excite you; it's a bit lengthy, but it effectively showcases how America gradually changed and how the depicted family evolved alongside it. Every generation is different. ()

Galéria (83)