Vámpírok földje

  • Egyesült Államok Stake Land (több)
Előzetes 1

Tartalmak(1)

Amerikán járvány söpört végig, melynek hatására az emberek nagy részéből vámpír lett. A túlélők bujdokolni kényszerültek. Miután a családját lemészárolták, az árva Martint egy vámpírvadász veszi a védőszárnyai alá. Együtt vándorolnak keresztül Amerikán, miközben a Mister névre hallgató férfi megtanítja a fiúnak, hogyan lehet elbánni a vérszívókkal. Később csatlakozik hozzájuk egy apáca. Együtt folytatják útjukat észak felé, miközben próbálják elkerülni a fanatikus szektát, amely még a vérszívóknál is veszedelmesebb. (HBO Europe)

(több)

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Az agresszív, a B-kategóriás filmek zombis mészárlásait idéző bevezetés után a Vámpírok földje filmből fokozatosan a magányos lelkekről szóló vándorló dráma lesz, egy olyan poszt-apokaliptikus világban, ahol egyes emberek semmivel sem jobbak, mint a rettegett "vámpírok" (nem írtam valami hasonlót Az út filmről is?). A jól megválasztott színészek valósághű dimenziókat adnak a karaktereknek, a film nem tartalmaz olcsó kliséket, sem öncélú erőszakot és vért, és jó zene kíséri a filmet szomorú zongora- vagy vonós motívumok formájában, amelyek teljessé teszik a nyomasztó kétségbeesés hangulatát. Végül is egy teljesen más, egy osztállyal jobban rendezett és "műfajilag magasabb rendű" film, mint amire az ember számítana. Az alacsony költségvetésű filmek kontextusában négy csillagot adok. Ha ez egy 100 millió dolláros A-kategóriás film lenne Will Smith főszereplésével, akkor egy kifinomultabb forgatókönyvet követeltem volna, és maradtam volna a három csillagnál. ()

J*A*S*M 

az összes felhasználói recenzió

angol The post-apocalyptic atmosphere is great and the vampires look great. It’s no wonder that Stake Land was a success at festivals, but watch out for those expectations. Though there are a couple of action deaths, I would never label this as “action horror”, it’s actually closer to The Road. It’s a sequence of scenes without any significant escalation or fuller plot. Fortunately, the film was able to get me invested in the characters enough to feel sorry when something nasty happened to them, otherwise it would be easy to bury, and I’m sure that’s just what many viewers will do. I’ll be nice today and I’ll give it four stars, but it’s so-so. ()