Miloš Forman: Amibe nem halsz bele...

  • Csehország Miloš Forman: Co tě nezabije… (több)
Előzetes 2

Streaming (1)

Tartalmak(1)

Miloš Forman Oscar-díjas cseh filmrendező 2012. február 18-án töltötte be 80. életévét. Ebből a kivételes alkalomból készült egy páratlan értékű, 4 részes portréfilm sorozat a nagy Mesterről. Talán ő az egyetlen filmrendező Kelet-Európából, akit valóban nemzetközinek és világpolgárnak nevezhetünk. Óriási sztárok nyilatkoznak a filmben átszellemülten róla, visszaemlékezések a korai gyermekkorra, az általános iskola, ahová járt, szülei elvesztéséről... gyermekkori naplója alapján felidézi Forman a hol csehesen bájos, hol a fájdalmas múltat. A 4 részes alapos, színvonalas portréfilm sorozat felöleli az egyik legtehetségesebb cseh rendező életét a kezdetektől napjainkig, Cseh-Szlvoákiából Európán át Amerikáig. Forman Csehszlovákia egyik legtehetségesebb filmrendezőjeként kezdte pályáját. Az akkori hatalom gyanúval figyelte munkásságát, hisz filmjeiben komolyan kritizálta a szocialista rendszert. A Fekete Péter, az Egy szöszi szerelme, a Tűz van, babám! nem aratott sikert a pártvezetés körében, annál inkább a filmes szakmában. 1968-ban hagyta el hazáját, és akaratereje, valamint tehetsége végül Hollywood egyik legsikeresebb rendezőjévé tette. Forman már a forgatás megkezdése előtt pontosan látja maga előtt a filmet, és teljes odaadással, szenvedéllyel van a munkája iránt. Felelősséget vállal a döntéseiért, nem ismer megalkuvást. A Száll a kakukk fészkére, a Hair, a Ragtime, az Amadeus, a Larry Flynt, a provokátor mind a filmtörténet kiemelkedő alkotásai. A kétszeres Oscar-díjas rendező a közép-európai változások után párszor hazalátogatott, de változatlanul Amerikában él. (DunaTV)

(több)

Recenziók (2)

NinadeL 

az összes felhasználói recenzió

angol Milos, through and through. Father, filmmaker, and globetrotter. Told by Milos about Milos and accompanied by his loved ones. On DVD with a nice portion of bonus features. My only criticism pertains once again to the PR because promoting this human documentary with a poser smoking moment is strongly OFF-TOPIC. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol Not only is Miloš Forman's work interesting, but his life is also intriguing. In this case, it is presented in his own words, fascinatingly. Miloš Forman is a great storyteller, not only in film. Moreover, the information presented here is truly interesting, not so well-known, and ultimately emotional. Information, an intriguing person, great films, films that were not even created, this is something that must inspire a film fan. ()