Airport

  • Egyesült Államok Airport
Előzetes 1
Dráma / Thriller
Egyesült Államok, 1970, 137 perc

Adaptáció:

Arthur Hailey (könyv)

Forgatókönyvíró:

George Seaton

Operatőr:

Ernest Laszlo

Zeneszerző:

Alfred Newman

Szereplők:

Burt Lancaster, Dean Martin, Jean Seberg, Jacqueline Bisset, George Kennedy, Helen Hayes, Van Heflin, Maureen Stapleton, Barry Nelson, Dana Wynter (több)
(további alkotók)

Tartalmak(1)

A Lincoln repülőtéren az utóbbi 30 év leghevesebb hóvihara tombol. A rettenetes időjárás pedig igencsak megnehezíti a repülőtéri személyzet életét. Mel Bakersfeld-nek, a repülőtér vezetőjének már amúgy is rengeteg a baja: csődbe jutott a házassága, vigaszt pedig új barátnőjétől, a szintén a repülőtéren dolgozó Tanya Livingston-tól remél. A hatalmas hóviharban egy meghibásodott repülő eltorlaszolja a kifutót, s Mel tudja, hogy egyetlen ember van csak, Joe Patroni, aki segíthet a helyzet megoldásában. Miközben azonban Joe megpróbálja megtisztítani a kifutópályát, a TGA római járatán különös dolgok történnek. Az egyik utas ugyanis érdekes tervet eszelt ki arra, hogy hogyan juttathatná pénzhez a feleségét.... (Prime)

(több)

Videók (1)

Előzetes 1

Recenziók (3)

Goldbeater 

az összes felhasználói recenzió

angol Airport is a very solid showcase of a fine ensemble cast and probably a worthy adaptation of a book I haven't yet read, but as a drama it's as flat as a runway and as a thriller it's completely ineffective from today's perspective. Without nostalgia for the little, it's impossible to approach this film too sympathetically. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol I thought this drama would get to me a bit more, but I was rather surprised by how much space is devoted to characters who aren't always that interesting. The film must be credited with the fact that even after all these years, some scenes still give you a truly breathtaking feeling as if it's really happening. As if you were sitting in that airplane. ()

Hirdetés

Galéria (86)