Tartalmak(1)

Malkáv Tibor 37 éves kórboncnok - aki apját sosem ismerte, anyja nevét viseli - magának való, zárkózott ember, "nem szeret együttlenni senkivel". Ez alól némiképp kivétel a Rókacsapda pincérnője, Pszotka Edit, aki a kórboncnokot a kifőzdében elköltött vacsorája után rendszerint moziba hívja. Malkáv édesanyja gerincvelőrákos, de a svéd Rákalapítvány korára és előrehaladott állapotára tekintettel csak teljes költségen vállalja a műtétet. Ekkor jelenik meg egy félszemű alak, aki bevallása szerint már egy hónapja figyeli Malkávot, bontja fel leveleit: 10 milliót ajánl neki, ha megöl egy Szirmai Ferenc nevű férfit. Az összeg felét azonnal leteszi az asztalra. Malkáv reménytelen helyzetben lévén elvállalja, követi az áldozatot, majd a megadott ház sötét udvarában tarkón szúrja. Másnap megtalálja a halott levelét a postaládájában: Szirmai Ferenc, mindeddig ismeretlen féltestvére írta megyilkolása előtt. Levele szerint apjuk halála után a végrendeletből tudta meg, hogy hárman vannak féltestvérek, s meg akarta őt ismerni. Bár Malkáv megkapja a másik 5 milliót, s befizeti a svéd kórháznak az előleget, minden áron rá akar jönni, miért kellett saját, eddig ismeretlen féltestvérét megölnie, s főként: a megbízónak milyen nyomós oka lehetett a gyilkosság finanszírozására. Édesanyja közben meghal, s ettől még elszántabban nyomoz. A szálak elvezetik egy vak antikváriushoz, egy zugügyvédhez, egy autókereskedőhöz, a Központi Fizikai Kutatóintézet főigazgatójához, aki Szirmai Ferencné szeretője volt, végül eljut apja, Kertész Artúr eddig ismeretlen édeslányáig, miközben végig a sarkában vannak a nyomozók is. Lélekjelenlétének köszönheti, hogy lány féltestvére – férfi féltestvérének meggyilkoltatója - nem öli meg őt is a nem-mindennapi örökség miatt. Malkáv saját hidegvére mellett a kitartó Pszotka Editnek és a Nándorfehérvár hősei című filmnek is köszönheti a szerencsés véget. Ezúttal mozi helyett színházba mennek Edittel. (Budapest Film)

(több)

Recenziók (2)

J*A*S*M 

az összes felhasználói recenzió

angol Nice, nice, but despite how indisputably interesting the main character is, the untraditional construction of the story (the protagonist commits murder – psycho-thriller – and then investigates why he committed it – detective), etc., the most interesting and entertaining thing for me was the very first scene, where a woman falls out of a window in a very funny way :-D, er, that’s sad. ()

Malarkey 

az összes felhasználói recenzió

angol This is sort of a heavy combination of fun and serious atmosphere. The protagonist looks like a spitting image of the current leader of the neo-Nazi political party in Bundesrepublik Deutschland. Except for the fact that he doesn’t say much and when he does, he’s trying to tug at our heartstrings to try and stir some emotions. I had a good laugh here and there, but the main character is so eccentric that you’ll either love him or completely ignore him. ()

Hirdetés

Galéria (22)