A legnagyobb japán

  • Japán Dainippondžin (több)
Filmrészlet

Tartalmak(1)

Kezdetben nem sejtenénk, hogy a cím az áldokumentumfilm riportalanyára vonatkozik, Daisatóra, a negyvenes átlagemberre, aki gyenge lábakon áll az emberi kapcsolatok és az önbizalom terén. Mégis ő "a legnagyobb japán", aki szembeszáll a Japánt időről időre megszálló hatalmas szörnyekkel. Daisatót ilyenkor energiával töltik fel, amitől maga is óriás méretűre növekszik. A vállaira nehezedő felelősség szintén óriási, hiszen a mai világban az ő tevékenységét is nyomon követi a televízió... és Daisato nézettsége esik. Mindenek tetejébe egyre többen panaszkodnak a harcaival járó pusztítás miatt. (Budapest Film)

(több)

Recenziók (2)

Zíza 

az összes felhasználói recenzió

angol At first glance basically a pretty boring mockumentary, but if you imagine the 大日本人 [“Big Japan"] without the 人 [“Man"], it becomes a story about the Empire of Japan and immediately takes on a new dimension. Still, I believe it's a rather hard film to digest. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol The film "Dai-Nihonjin" is originally unoriginal, but that is exactly where its charm lies. It is a classic kaiju film, where the battle scenes are actually an arena. But it is also a personal drama, filmed on a camera like a reality show about one extraordinary person. This is such a wonderfully crazy film that I simply cannot do anything else but watch it with delight and rate it very highly. But you have to have the right mindset for this. ()