Tartalmak(1)

1. rész: Kelso (Daniel Craig) professzor a Sztálin-korszakról tart előadást Moszkvában. A történészt egy titokzatos, arcán furcsa jegyet viselő idős férfi keresi fel, aki rábíz egy veszélyes titkot: Sztálin jegyzetfüzetének létezéséről. A tudós nyomába ered a nagy szenzációt sejtető hírnek, ezzel nem kis veszélynek kitéve magát. A kotnyeles amerikai újságíró és az informátor lánya is belekeveredik az ügybe.
2. rész: Az idős Papu Rapava meggyilkolása után Kelso professzort megbízói hazautazásra kényszerítik. Az áldozat lánya, Zinajda segítségével megszökik, majd együtt kutatnak Sztálin jegyzetfüzete után, ami hamarosan a kezükbe kerül. Ám kiderül, hogy nem a “nagy vezér”, hanem egy neki alárendelt fiatal lány, Anna feljegyzései azok. A szálak a távoli Archangelszkbe vezetnek, ezért Kelso és Zinajda odautaznak, folytatva a magánnyomozást. A világméretű szenzációban bízva az újságíró is a nyomukba ered.
3. rész: A napló alapján súlyos titokról hull le a lepel: lehet, hogy él Sztálin fia. Csakhogy a professzor úgy érzi, valami gyanús ezekben az egyértelmű felfedezésekben. Lehet, hogy valaki előre eltervezett úton viszi őket? Vajon mi a céljuk ezekkel a kezükbe adott bizonyítékokkal? Zinajda, Kelso és az újságíró élete veszélyben forog, a régi hatalmasok árnyéka mindenhol jelen van. (MTVA)

(több)