Tartalmak(1)

Akinek nem karácsonykor van a születésnapja, az nem tudja átérezni azt az életen át tartó mélabút (vagy nevezzük bátran dühnek), amit a karácsonyi és a születésnapi ajándékok egymásba mosódása okoz. Legalább a csomagolópapír lenne kétféle! 1960. december 25-én megszületik Zac Beaulieu, egy átlagos kertváros átlagos családjába negyedik fiúgyermekként, egy mélyen szerető anya és egy fiaira végtelenül büszke apa óvó karjaiba. Zac legkisebb fiúként az apja kedvence lesz, közös kocsikázásaik, titkos nassolásaik legszebb gyermekkori élményeivé válnak. Ám korán kiderül, hogy Zac Beaulieu más, mint a többiek, különös egyénisége akaratán kívül indít el egy törésvonalat kettejük kapcsolatában. Az évek telnek, a kamaszkori lázadásokat a Pink Floyd, a Rolling Stones és David Bowie zenéje röpíti a szárnyán. Zac élete pedig folyamatos útkeresés. Ugyanolyan erővel akarja saját magát, a vágyait és identitását megtalálni, mint amilyen kétségbeesetten próbál megfelelni az apjának. Egy hétköznapi család életén keresztül az emberi lélek legmélyére látunk, ahol a kisszerű és a felemelően magasztos jellemvonások egymás mellett élnek. Jean-Marc Vallée rendező lebilincselő filmjében a humor, a zene és az érzelmek forgatagából kiemelkedik az emberi természet, a maga ellentmondásokkal teli mivoltában. (Budapest Film)

(több)

Recenziók (2)

DaViD´82 

az összes felhasználói recenzió

angol Emotional immersion without cheap blackmail through visual games à la Jean-Pierre Jeunet. Perhaps only the director's persistent attempt to shoot through reflections (in a mirror, glass or glasses) becomes tired and annoying towards the end. ()

gudaulin 

az összes felhasználói recenzió

angol There are bad movies that everyone knows, and there are excellent movies that escape people's attention. I stumbled upon C.R.A.Z.Y. by chance and didn't expect anything from this Canadian comedy. My surprise was even greater when I realized how pleasant and impressive this film is. There are plenty of stories about difficult adolescence, but this movie manages to be original, mixing humorous elements with tragic moments, and it feels completely realistic in all stages. It is a testimony to a certain time when men still played the role of family providers but gradually lost ground as emancipation took place. The perception of homosexuality was also changing, but the problem of drugs emerged, and all of this is ventilated in C.R.A.Z.Y. It is very well acted, but its biggest advantage is the clever script. A film that pleases and sticks in my memory. Overall impression: 90%. ()

Hirdetés

Galéria (46)