Tartalmak(1)

Jacob (Mads Mikkelsen) egy indiai árvaházban dolgozó idealista. Annak ellenére, hogy dán állampolgár, már 20 éve nem járt Dániában. De az árvaháznak pénzre van szüksége. Jorgen (Rolf Lassgard), dán üzletember, felajánl egy nagyobb összeget, egy feltétellel: Jacobnak Dániába kell mennie, hogy aláírja a szerződést. Hogy, hogy nem, Jacob Dániába érkezésének időpontja egybeesik Jorgen lányának esküvőjével, így Jacob is hivatalos az eseményre. A helyszínen rájön, hogy a menyasszony édesanyja (azaz támogatójának felesége) Helen (Sidse Babett Knudsen), az ő fiatalkori szerelme. Az esküvő múlt és jövő sorsdöntő találkozásának színhelye és Jacobot életre szóló döntések elé állítja. (CirkoFilm)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Talán még soha nem láttam egy filmben sem ilyen precizitást és kifejezési módot, amellyel Susanne Bier a szereplők érzéseit a színészek arcán gyors, közeli részletességgel ábrázol. A váratlan fejlemények, a sok kapcsolati árnyalat és azok bonyolultsága két külön, egész estés filmre is elég lenne. Brilliáns. Színészileg is. A néző érzelmeinek időnkénti feszegetése megbocsátható, mivel a film társadalmi intelligenciája képes azt ellensúlyozni. Nagyszerű kapcsolati film. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol Danish - and actually not just Danish, simply Nordic - cinematography has a great generation of actors who are slowly reaching middle age. Mads Mikkelsen and Sidse Babett Knudsen are a beautiful example of this, and it's the two of them who drive this film forward, whether you like the relationship and character development or not. ()