Bogárűző

Előzetes
Thriller
Egyesült Államok, 2006, 102 perc

Tartalmak(1)

Agnes magányos pincérnő, akinek sokáig nyugodt életét most a feltételesen szabadlábra helyezett volt férje teszi pokollá. Legjobb barátnője, R.C. befogad egy rejtélyes idegent, Petert, aki teljesen ártalmatlannak tűnik, de a látszat ezúttal csal... Peter és Agnes, miután megismerkednek, hamar megtalálják a közös hangot, és az idegen nemsokára be is költözik a nő lepukkant motelszobájába. Aztán kiderül, hogy Peter öbölháborús élményei nem múltak el nyomtalanul; különös összeesküvés-elméletek formájában élnek tovább a férfiben. Azt hiszi, a kormány - a háborús utókezelés részeként - számtalan apró bogarat ültetett a testébe. Agnes is megnyitja Peter előtt abnormális képzeletének kapuját, és így, kölcsönös paranoiáiktól áthatva kezdenek beteges viszonyba. Új ideológiájukban teljesen elmerülve ássák el magukat a motelszoba sötétjébe, viselkedésük pedig ijesztő tempóban halad a skizofrénia veszélyekkel teli határmezsgyéje felé... (FilmBox)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar A Bogárűző sem nézőbarát, sem élvezetes film. De figyelemre méltó és nagyra értékelhető. Azzal, hogy mennyire hihetően és pszichológiailag pontosan ábrázolja egy gyenge egyén süllyedését a maximális paranoiás pokolba. És azzal az érdekes gondolattal, hogy párkapcsolat révén nem csak kapunk valamit, de veszítünk is. A Bogárűző film egy kicsit másfajta románc a két hajótörött sorsszerű találkozásáról. Románc William Friedkin szerint... ()

J*A*S*M 

az összes felhasználói recenzió

angol A pretty interesting psycho-thriller (though the first half is more a dramatic probe into the lower layers of American society). The name made me expect something very different. Even though the story takes place basically in one room, the film holds the tension without problem and the two sicko protagonists are very good. PS: The conspiracy subplot would be good in The X-Files. ()