Gyilkos elmék

(sorozat)
  • Egyesült Államok Criminal Minds (több)
Előzetes
Krimi / Dráma / Misztikus / Thriller
Egyesült Államok / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 perc (Percek: 40–84 perc)

Alkotók:

Jeff Davis

Rendező:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill (több)

Szereplők:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (több)
(további alkotók)

Streaming (1)

Évad(16) / Epizódok(333)

Tartalmak(1)

A Criminal Minds története az FBI egyik különleges részlegéről szól. A maroknyi csapat célja, hogy Amerika legelvetemültebb bűnözőinek gondolkodásmódját feltérképezze, és ezzel megelőzze a további bűncselekményeket. Felkeresik a tett helyét, a célszemély személyes terét, otthonát vagy a munkahelyét, hogy a lehető legjobban azonosulhassanak vele. A csoport feladata nem kevesebb, mint az ország bűnöző állományát, valamint a bűnözésre hajlamos személyeket analizálni, a különösen veszélyeseket kiszűrni és megállítani, mielőtt újra lecsaphatna. Jason Gideon ügynök a viselkedésanalízis legelismertebb tekintélye, míg Aaron Hotchner speciális ügynök különleges módszereivel képes hasznot húzni és feltárni az emberek legféltettebb titkait is. Mindegyikük rendelkezik valamilyen képességgel, ami közelebb visz a megoldáshoz. Derek Morgan a megszállott, fanatikus bűnözőkre specializálódott, Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler), a meg nem értett zseni pedig, akinek a szociális IQ-ja legalább olyan alacsony, mint amilyen magas az értelmi intelligenciája, maga a két lábon járó lexikon. Elle Greenway (Glaudini) a saját előéletéből kiindulva nemierőszak-bűntényekre szakosodott. A színvonalas megvalósítás pedig a nézőt is bevonja a történetbe, így a csoport tagjaként egy percet sem szeretne elmulasztani a nyomozásból. (RTL Klub)

(több)

Recenziók (2)

DaViD´82 

az összes felhasználói recenzió

angol ...here we have a poster with South American fresh water dolphins and over there there’s a VHS cassette with a b+w movie on it; on the basis of this information, the murderer is a compulsive nostalgic and a perverse obsession with bodies of water. That’s about how psychological profiles are created and presented by the “professionals" in this series. The template for each separate episode is identical. The directing is tired and the only watchable “trademark" of the whole series is the visual combination of Gideon’s hypotheses with the reality of how a crime might have been committed. It’s not just unwatchable, it is barely mediocre. And, at a time when we currently have more than enough crime series on Czech TV, is simply too little. ()

NinadeL 

az összes felhasználói recenzió

angol It's not as perfect as Die Cleveren, but there are some great episodes in there. However, you can't even find competition for SuperBorn in building a profile of the perpetrator. ;) ()