Streaming (1)

Tartalmak(1)

Észak-Karolina, az USA hadseregének különleges kiképzőközpontja. A Zöldsapkások, vagyis azok a tapasztalt, rendkívüli katonák, akiket speciálisan a vietnámi konfliktus megoldására képeztek ki, a sajtó nyilvánossága előtt beszélnek az elkövetkező akciójukról. A küldetés: egy tábor felállítása Dél-Vietnámban, és egy helyi vezető elfogása. Az újságírók közül sokan, akárcsak a lakosság nagy része, megkérdőjelezik az Egyesült Államok szerepvállalásának szükségességét a vietnámi konfliktusban. A zöldsapkás csak egy harci robot, akinek nincsenek érzelmei? Gombnyomásra működnek? - ilyen és ehhez hasonló kérdések hangzanak el a sajtótájékoztatón. George Beckworth újságíró, akinek lapja szerint az amerikai katonáknak semmi keresnivalójuk Vietnámban, úgy dönt, a saját szemével akar meggyőződni mi történik a harctéren. Mike Kirby ezredes magával viszi oda, ahol a halál mindennapos hívatlan vendég, ahol állandóak a bombázások, ahol ártatlan vietnámi gyermekek sérülnek meg, és ahol minden újabb nap ajándék. (Mokép)

(több)

Recenziók (2)

DaViD´82 

az összes felhasználói recenzió

angol This is what happens when, to support pro-war propaganda, you use the forests of North America in the fall to represent the impenetrable jungle of Vietnam and when you cast a pudgy, fifty-one-year-old John Wayne in a role which makes even Rambo look like a sniveling coward. And they meant this deadly seriously. But that is what makes this a perfect, although unintentional comedy. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol This is truly a weak war film. It is unnecessarily drawn out without much of a story to tell. The individual characters are pseudo-dramatic and comedic, which is a shame, especially the humor in certain cases, and the color doesn't suit it well either. It's simply just a war film that happens to have John Wayne. ()