Új előzetesek és interjúk

Motorosok (2023) - Előzetes 6

Regisztrálj a FilmBoosteren

  • Értesítünk, ha a kívánt filmjeidet vagy sorozataidat valahol bemutatják.
  • Keres filmes lelki társakat a világ minden tájáról.
  • Készíts listát a filmekről és sorozatokról, amelyeket látni szeretnéd.
  • Személyre szabott premier ajánlatok a Streaming szolgáltatóktól, TV és Mozi forgalmazóktól.
  • Meríts ihletet barátaid recenzióiból és értékeléseiből.
  • Segíts nekünk a világmozi adatbázisának kitöltésében.

Hírek

Kép az újdonsághoz

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

tegnap
Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója, David Zaslav arról beszélt, hogy ez pontosan mit is jelent a Tolkien örökségének további sorsa szempontjából. Megerősítette, hogy az első film a két tervezett alkotásból már 2026-ban megérkezhet a mozivásznakra. Ez pokolian hamar lesz, ha figyelembe vesszük, hogy a forgatókönyv állítólag egyelőre a fejlesztés korai fázisában van. Sőt, ha nem lesznek nagy változások, akkor az is feltételezhető, hogy az új filmek miről fognak szólni. A film munkacíme - ami még változhat - Lord of the Rings: The Hunt for Gollum.   A Zsivány Egyes: Egy Star-Wars-történet című filmhez hasonlóan valószínűleg egy olyan eseményt adaptálnak majd, amelynek leírása az előzményfilmben csak néhány mondatban foglalható össze. A film címe ugyanis nagy valószínűséggel A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége című film előtti időszakra utal, amikor Gandalf és Aragorn a Ködhegységben és környékén próbálták elkapni Gollamot, hogy ne kerüljön a Gyűrűlidércek és Szauron seregeinek karmai közé. Vajon ez elég ahhoz, hogy sikeres film és méltó hozzájárulás legyen a népszerű sagához? Nehéz megmondani. Vajon csábítja majd a nézőket a moziba? Biztosan. És valószínűleg ez a Warnerék célja is.   A stúdió nagy pompával jelentette be néhány régi ismerős visszatérését is - a rendezői székbe várhatóan Andy Serkis (Venom 2. - Vérontó) ül majd be, akinek alakítása kitörölhetetlenül összekapcsolódik Gollam szerepével. Tehát arra számíthatunk, hogy Serkis ismét feltűnik a főszereplők között is. A stúdiónak azonban vastagon kell majd perkálni a fiatalító procedúrákért, ha vissza akarja hozni Ian McKellent és Viggo Mortensent is. Az ikonikus karaktereket ugyanis a rajongók miatt csak nehezen lehetne más színészekre bízni. A digitális megfiatalítás azonban ennél rosszabbul is hangzik, úgyhogy meglátjuk, hogyan állnak hozzá majd az alkotók.   Ráadásul a régi ismerősökből álló alkotói csapat is visszatér. Ugyanis a Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens alkotta hármas producerként felügyeli majd az új filmeket, a forgatókönyvön pedig a két említett írónő is dolgozik, ahogyan az a Gyűrűk ura minden eddigi részénél és a hobbit-trilógiánál is volt. Rajtuk kívül Phoebe Gittins és Arty Papageorgiou, a Tolkien világának leendő új családtagért felelős páros is csatlakozik majd hozzájuk. Decemberben jön a tollukból származó The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim című animációs film, amelyben Miranda Otto visszatér Éowyn narrátoraként. Előtte azonban jön még A Hatalom Gyűrűi sorozat nagyon várt második évada, amelynek még nincs kitűzött premierdátuma, de még idén érkezik a Prime Video csatornára. A jövőben a népszerű világ sok bővítése vár ránk. Így már csak reménykedni tudunk abban, hogy ezek az alkotások megfelelő minőségben érkeznek.  (több)
Kép az újdonsághoz

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08
Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és aztán a megálmodott film soha nem készül el. A spektrum másik végén pedig azok a filmszériák állnak, amelyeknek gyakorlatilag senki sem szeretne folytatást, mégis valahogy, csodával határos módon, mindig elkészülnek. Hasonló íze van a Vin Diesel (Halálos iramban 10) és David Twohy (Pokoli édenkert) szériájának, amelynek negyedik részét idén augusztusban kezdik forgatni. És ez természetesen a Riddick című filmszéria folytatása lesz, amelynek utolsó részét 2013-ban láthattuk.      Bár nem úgy tűnik, de valóban ez lesz a sci-fi filmszéria negyedik része, amely egy sötétben látó, halálra ítélt zsoldosról szól. A fent említett utolsó Riddick-feldolgozást a Riddick - A sötétség krónikája című film előzte meg, a sorozatot pedig a legjobban értékelt Pitch Black – 22 évente sötétség című film indította el, amelyben ebben a szerepben először láthattuk Vin Dieselt. A színészek azonban láthatóan nehezen búcsúznak a Riddicktől, hiszen Diesel már évek óta lelkesen beszél a saga folytatásáról, a harmadik rész forgatókönyve pedig állítólag már négy éve elkészült. A Rocket Science Industries produkciós cég szerint azonban a negyedik rész munkálatai valóban idén kezdődnek. A film a Riddick: Furya címet viseli majd.   Ahogy az alcím is sugallja, a fő antihős valószínűleg visszatér szülőbolygójára, hogy a többi Furyan mellett új szörnyekkel küzdjön meg. Diesel jövedelmező Halálos iramban franchise-ja jövőre véget ér, ezért nyilván új bevételi forrásokat keres. Meglepő azonban, hogy a saga folytatását jóváhagyták, hiszen a legutóbbi film 40 millió dollár körüli költségvetéssel mindössze gyenge 98 millió dolláros bevételt ért el világszerte, ami semmiképp sem tekinthető sikernek. A kérdés tehát az, hogy a film valójában milyen rajongóknak szól. Mindenesetre a franchise atyjának, David Twohynak ismét a rendezői székben kellene ülnie. És ha a forgatás valóban idén kezdődik, akkor jövő év második felénél hamarabb ne számítsunk premierre. Szóval majd kiderül, hogy ez a páros mit fog összehozni. (több)
Kép az újdonsághoz

A kaszkadőr megbukott, mégis megírták a folytatást

2024.05.06
A moziüzemeltetők mostanában nem élik a legjobb napjaikat. Közeledik a nyári szezon, amely hagyományosan tele van a legnagyobb kasszasikerekkel, ami gyakran értékes érmékkel telíti a pénztárakat. De most úgy tűnik, hogy idén ez a jövedelmező évszak nem lesz olyan gyümölcsöző, mint eddig. Az első sláger, amelynek a mozikba kellett volna terelnie az embereket, eddig fájdalmas bukás lett. A kaszkadőr című filmnek pedig sok tulajdonsága van, ami nagy nyereséghez segíthette volna. Ryan Gosling még mindig a tavalyi megasikerű Barbie Ken-hullámon utazik, Emily Blunt pedig az Oppenheimer című filmnek köszönhetően nagyobb sztárkultuszt élvez. Ráadásul a film eddig jó kritikákat kapott a nézőktől és a kritikusoktól is, akik őszinte filmes szórakozásként dicsérik a kaszkadőrmesterség előtt tisztelgő, akcióval teli alkotást. A film azonban messze elmaradt a várakozásoktól, az első hétvégén alig 29 millió dolláros bevételt ért el otthon. Ez elég gyenge a nyári szezon kezdetén.   David Leitch (A gyilkos járat, John Wick) filmje talán tud még valamit hozzátenni, de mindannyian tudjuk, hogy az első hétvége a döntő. Sajnos ez egy bukásnak tűnik, ráadásul a film költségvetése 150 millió dollár körül volt, így a Universal mostanában valószínűleg nem fog pezsgőt bontogatni. Mindez azonban nem akadályozza meg Goslingot abban, hogy interjúkban dicsérje a filmet. Most ráadásul a FastCompany magazinnak adott interjújában egy lehetséges folytatásról is beszélt. A promóciós járataiból egyértelműen kiderül, hogy imádta a szerepét és általában a kaszkadőröket, ezért azt mondja, szívesen visszatérne Colt Seavers szerepében. Sőt, állítólag még a forgatókönyv is elkészült egy esetleges folytatáshoz. Az azonban nem teljesen világos, hogy ki írta.   Gosling csak annyit árult el, hogy a forgatókönyvet gyakorlatilag magától írodott, főleg a két főszereplő között kialakult kémia miatt. A folytatásra is lenne ideje, a színész jelenleg csak a Project Hail Mary című űr-filmre szerződött, Leitch rendező naptárában is üres hely van, miután elment a Jurassic filmszéria új részétől, és Emily Blunt színésznőnek sincs nagy projektje a láthatáron. Most már csak a nézők érdeklődése hiányzik. De ahogy a kirobbanó film eddig a mozikban teljesít, nem úgy tűnik, hogy olyan nagy lenne. Így nem valószínű, hogy Colt Seavers-t újra fogunk látni égni és magasból zuhanni. (több)

Hirdetés

A nap TV tippjei - péntek

Kopaszkutya

Kopaszkutya (1981)

A banda turnéja akadozik. Változtatni kell. A főnök felismeri az idők szavát: külvárosivá kell lenni, le kell menni kutyába. Legyenek Kőbánya Blues Band. A fiúk ráállnak. Szereznek egy kutyát, felfedezik Billt, aki mindenkinek tetszik, durvább szövegeket írnak, és már az első koncert sikeres. Az igazi nagy áttörést a gellérthegyi szabadtéri buli hozza, a gyerekek őrjöngenek. A régi…

(több)
Ma 23:00 - 00:45 továbbM5

Egy kutya négy élete (2017)

Moziverzum 09:30

Robin Hood, a tolvajok fejedelme (1991)

AMC 13:40

13 óra: Bengázi titkos katonái (2016)

Mozi+ 13:40

Két tűz között (1994)

Moziverzum 15:50

Dirty Dancing – Piszkos tánc (1987)

Paramount Network 16:50

Új csapás (2000)

AMC 18:40

Conan, a barbár (1982)

Moziverzum 23:00

Leglátogatottabb sorozatok

Mozi premierek

Képzeletbeli barátok (2024)

2024.05.16-tól 16.05.

Hívatlanok: Első fejezet (2024)

2024.05.16-tól 16.05.

Exhibition on Screen: Az ifjú Picasso (2019)

2024.05.16-tól 16.05.

A bankett (1979)

2024.05.14-tól 14.05.

A majmok bolygója: A birodalom (2024)

2024.05.09-tól 09.05.

Vincentnek meg kell halnia (2023)

2024.05.09-tól 09.05.

A Halálkártya (2024)

2024.05.09-tól 09.05.

Macskák a múzeumban (2023)

2024.05.09-tól 09.05.

A határozat (1972)

2024.05.07-tól 07.05.

TOP-felhasználók új recenziói

Pandemonium

EvilPhoEniXPandemonium(2023)

How did the anticipated French horror film Pandemonium turn out? Disastrously! My eyes are playing tricks on me! I was expecting a twisted walk through hell with monsters crammed with gore and guts, a little brother to tthe Turkish Baskin and a kick-start to the French Wave this year, and I got a drama where nothing…

(több)
A kaszkadőr

3DD!3A kaszkadőr(2024)

Better than Dune! Excellent, imaginative, romantic comedy with polished action and filmed with incredible flair. David Leitch reminisces about his stunt years and inspires lots of little kids to get punched, smashed and knocked down, then deepfake them into the star of the film. Ryan Gosling in The Nice Guys mode and…

(több)
Breakheart Pass

gudaulinBreakheart Pass(1975)

This western is interesting because it plays with motifs somewhat unconventional for the genre. It combines the classic western polarization of characters and life in the American West with the detective genre, and it must be said that Tom Gries did not disgrace himself. Indeed, Breakheart Pass is a film that you can…

(több)
Yakhanyeongung

EvilPhoEniXYakhanyeongung(2022)

Okay, strong stuff giving a clear message against bullying!! The Koreans have once again stepped up and made quite possibly the best series on the subject of education and bullying, and as the 90% here says, it's well deserved. After all, the series is also garnering praise around the world (8.5 o IMDB, quite possibly…

(több)
Vojna policajtov

EvilPhoEniXVojna policajtov(2024)

Czechia has Pavel Soukup and the Slovaks have Rudolf Biermann!! Scumbag was already a good gangster movie and Cop War is great. It reminds me a lot of European gangster films, especially French ones, so I'm very satisfied. I didn't even mind the longer running time of 150 minutes because I wasn't bored for a second.…

(több)

Új recenziók a progresszív felhasználóktól

Breakheart Pass

gudaulinBreakheart Pass(1975)

This western is interesting because it plays with motifs somewhat unconventional for the genre. It combines the classic western polarization of characters and life in the American West with the detective genre, and it must be said that Tom Gries did not disgrace himself. Indeed, Breakheart Pass is a film that you can…

(több)
A majmok bolygója: A birodalom

EvilPhoEniXA majmok bolygója: A birodalom(2024)

I don't see any major differences in the direction and I don't trust Wes Ball much, but for me it's another sheer blockbuster spectacle that meets the highest criteria, it's setting itself up for another excellent Trilogy (there aren't many of those in the works right now) and it will definitely be in the top 5 among…

(több)
Csillagközi Invázió: Célpont a Föld

EvilPhoEniXCsillagközi Invázió: Célpont a Föld(2012)

Enjoyable CGI cinematic action from Japan, where a group of mercenaries fight space bugs on a spaceship. The plot is very simple, but the visuals are nice, even if you have to take into account that the film is 12 years old, so it's more PS2-PS3 graphics than PS 5. It's R-rated, so all the ladies show up naked, and…

(több)
A kaszkadőr

EvilPhoEniXA kaszkadőr(2024)

David Leitch pays homage to the stunt craft and filmmaking, and it's enjoyable entertainment that won't offend anyone in the cinema, but it just doesn't live up to his previous effort Bullet Train - that was far more substantial in terms of action and humour, and more importantly it was R-rated, so I liked it better.…

(több)
Yakhanyeongung

EvilPhoEniXYakhanyeongung(2022)

Okay, strong stuff giving a clear message against bullying!! The Koreans have once again stepped up and made quite possibly the best series on the subject of education and bullying, and as the 90% here says, it's well deserved. After all, the series is also garnering praise around the world (8.5 o IMDB, quite possibly…

(több)

Leglátogatottabb színészek

Andy Serkis (színész / rendező / producerszínész / rendező, szül. 1964)
Freya Allan (színésznőszínésznő, szül. 2001)
Viggo Mortensen (színész / zeneszerző / rendezőszínész / zeneszerző, szül. 1958)
Ian McKellen (színész / forgatókönyvírószínész / forgatókönyvíró, szül. 1939)
Emily Blunt (színésznőszínésznő, szül. 1983)
Ryan Gosling (színész / producer / rendezőszínész / producer, szül. 1980)

Leglátogatottabb alkotók

Wes Ball (rendező / forgatókönyvíró / producerrendező / forgatókönyvíró, szül. 1980)
Peter Jackson (producer / rendező / forgatókönyvíróproducer / rendező, szül. 1961)
David Leitch (rendező / producer / színészrendező / producer, szül. 1969)
Michael Sarnoski (rendező / forgatókönyvíró / színészrendező / forgatókönyvíró)
Quentin Tarantino (rendező / forgatókönyvíró / színészrendező / forgatókönyvíró, szül. 1963)
Guy Ritchie (rendező / forgatókönyvíró / producerrendező / forgatókönyvíró, szül. 1968)

Hirdetés

Ma ünnepli születésnapját

Holnap ünnepli születésnapját

Laetitia Casta

színésznő / rendező / forgatókönyvíró

46. születésnap

Mark Neveldine

rendező / forgatókönyvíró / producer

51. születésnap