Salamon király kincse

(Tévéfilm)
  • Egyesült Államok King Solomon's Mines

Tartalmak(1)

1. rész: Allan Quatermain (Patrick Swayze) szafarivezető visszatér Angliába, hogy magához vegye a fiát. Hazaérve megtudja, hogy ehhez rengeteg pénzre van szüksége, ezért elvállalja a gyönyörű Elizabeth Maitland megbízását, akinek régész apját elrabolták Afrikában a bennszülöttek. A szép hölgy birtokában van Salamon király legendás kincsének térképe, melyre nemcsak a bennszülött törzsek, hanem az orosz cár is pályázik. Quatermain hűséges társaival elkíséri megbízóját és Good kapitányt az életveszélyes útra, ám már az út elején elrabolják Elizabethet.
2. rész: Quatermain és társai kiszabadítják Elizabeth-et, ám nemsokkal azután, hogy kísérőjük nyomtalanul eltűnik, a kuakuániak fogságába esnek, akik senkinek sem kegyelmeznek. Umbopa váratlanul megjelenik és felfedi valódi kilétét: ő a kuakuániak jogos királya, aki élet-halál harcra hívja ki Twalát, a kincsre áhítozó kegyetlen trónbitorlót, hogy megmentse barátait és a felbecsülhetetlen kincset. (RTL Klub)

(több)

Recenziók (2)

D.Moore 

az összes felhasználói recenzió

angol This is very bad. If an adventure film with a premise where something is always happening is so boring and empty, something is wrong. The filmmakers wanted to take a different path than the ones who made King Solomon's Mines last time (my guilty pleasure with Richard Chamberlain), but they failed miserably. The terribly long film can only attract attention with its African nature, which is also not very memorably recorded. Any National Geographic documentary is 100% better. Even in terms of plot. The star is for Roy Marsden. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol Patrick Swayze was a good fit for the role of Allan Quatermain, but I would have expected him to be a bit more of a gritty character. In its portrayal, it's actually a nice romantic movie that occasionally knows how to shoot and occasionally even gets into fights when necessary. The story is unnecessarily long, as it loses tension, but it's watchable. ()

Hirdetés

Galéria (35)