Váratlan halál

  • Egyesült Államok Death Unforeseen
összes plakát

Tartalmak(1)

A nyolc epizódot, amelyek mindegyike a váratlan halálról szól, keretjáték köti össze. Egy férfi ül az ablak előtt egy íróasztalnál és írogat, miközben az utca túloldalán felrobbantanak egy házat. A ház hangtalanul, lassított mozgással omlik lefelé, s az utolsó epizód előtt omlik le teljesen. 
1. epizód, FALFURÓ 2.
A falfúró kisvállalkozó egy prostituáltnál végzett munka után nem tud elindulni a Ladájával, mert egy BMW elállta az utat a járdán. Dudál, körbejárkál, majd elszunyókál, végül megjelenik a BMW tulajdonosa és elindul a kocsival. A falfúró felébred a kocsi hangjára, kiszáll és mérgében utána "lő" a Hiltivel. A BMW-s megáll és visszalő. A falfúró holtan terül el. 
2. epizód, VÖRÖS ESZTI, A
Józsika vonzódik a kis cselédlányhoz, Esztihez, akit a mama ezért eltávolít a háztól. A mama az orvosi egyetemre járatja Józsefet, aki az éjszakában megismerkedik Katerinával, aki tisztára olyan, mint Eszti volt. A mama megjelenik és elküldi Katerinát. József egy teljes tárat belereszt a mamába. 
3. epizód, INGYENJÁTÉK
Karesz és Lajos munkanélküliek és cipelik a piacról a katonatiszt özvegyének, Rózsinak a szatyrait. Amíg Karesz kielégíti az özvegyet, Lajos elveszi a konyhaszekrény fiókjából az özvegy aranyláncát. Távozáskor összeverekszenek, mert Karesz tudja, hogy mi van Lajosnál. Betérnek egy játékterembe. Lajos csavarhúzóval rövidzárlatot csinál a gépben, amin Karesz játszik. Mindketten holtan terülnek el. 
4. epizód, "KIS" HÚSLEVES
Az Előtakarmánygyárban a terményelőkészítőt baleset érte, attól kezdve mindenre emlékszik, amit látott vagy olvasott. Fűtő munkakörében nyomozati anyaggal fűt be, és később szóról szóra visszaidézi az egykori csövező konyhai alkalmazott rituális világevésének jegyzőkönyvét. 
5. epizód, TITOK, A
A szoborpark mellett, a város szélén épülő házban lakó család kutyája a mezőn kiássa egy hulla kezét. Az apa a családja előtt titkolja, kihívja a rendőröket, de addigra a kutya megeszi a bizonyítékot. A családfő kerítést épít, éjjelente őrködik, mégis valaki megmérgezi a kutyát. Télen, szánkózás közben látja a családfő, hogy a mezőn a rendőrök hullafejet találnak. Csak a család ne vegyen észre semmit - imádkozik magában. 
6. epizód, KAKAS ÉS A HORDÓ, A
A parasztember gázpalackkal és borban oldott gyógyszerekkel módszeresen előkészíti öngyilkosságát, de előbb biztos helyre menti kendermagos kakasát. Egy lány halad a parasztember nyomában, majd próbál bejutni a bezárt házba, hiába. Végül postai értesítést tűz az ajtóra, és távozik. A férfi gyufával lángra lobbantja a gázzal telített házat. Eloldaná magán a lángoló ruhát, és belefullad a vizes hordóba. 
7. epizód, FŰRÉSZ
A munkanélküli Pali meglopja élettársát, a pénzből állás reményében láncfűrészt vásárol. Mari felfedezi a tolvajlást és kiteszi élettársa szűrét a lakásból. Pali hazaérkezik s közli, hogy az állást közben betöltötték, mire Mari nevetőgörcsöt kap. Pali ekkor felfűrészeli a bútorokat és a Marit. 
8. epizód, WHY
A férfi féltékenységi rohamokkal gyötri a feleségét, aki elhagyja őt. A magányos férfi megismerkedik egy prostituálttal, és összeköltözik vele. A féltékenykedő férfit egy kuncsaft agyonüti. 
9. epizód, ABLAKOK, AZ - LEVÉL
Az ápolónőnek az ablak a háborút és a lelőtt gépben halálát lelt pilóta kedvesét idézi meg, miközben leveleit olvasgatja. (Budapest Film)

(több)