Tartalmak(1)

Lenyűgözően hideg és nyugtalanító képi megoldásaival a műfaj egyik kiemelkedő filmjét láthatjuk. John Hobbes nyomozó és társa, Jonesy fellélegeznek, amikor kivégzik az általuk elfogott démonikus gyilkosságsorozat tettesét. Napokkal később ismerősök és ismeretlen emberek egyaránt azt a dallamot éneklik Hobbesnak cinikusan, amit a halálraítélt dúdolt neki a gázkamrából. A rémtettek ráadásul tovább folytatódnak és kísértetiesen hasonlítanak ez előzőekhez. Ekkor kezdődnek Hobbes lidércnyomásos napjai: egyre több gyanús jel utal arra, hogy neki is köze lehet az újabb gyilkosságokhoz. Az őrjítő jelenség nyomában eljut a fekete mágia tiltott világáig. A nyomozó megismerkedik egy teológiaprofesszorral, aki nemcsak természetfeletti erők hatására gyanakszik, hanem az esetek hátterében magának az ördögnek a jelenlétét véli felfedezni. Hobbes kénytelen szembenézni azzal, hogy az egyetemes gonosz korlátlan és örök. Azazel, a sumér hitvilág bosszúszomjas bukott angyala térhetett vissza az emberi világba: a sorozatgyilkos testéből kiűzve másik lelket kell találnia. A zsaru teste éppen megfelelne erre a célra. Egy egyszerű ember hogyan veheti fel a harcot a természetfeletti hatalmakkal, az arctalan és alaktalan Gonosszal? (Viasat 3)

(több)

Recenziók (2)

J*A*S*M 

az összes felhasználói recenzió

angol A tragically squandered opportunity for a superb mysterious thriller. The premise of an evil being that jumps from one person to another by touch is very interesting in itself (maybe because it reminded me of a film from my childhood), but here it’s unfortunately smothered by the typical horror garb of the 1990s, where every original idea is followed by twenty clichés. Hoblit and Washington show their chops, but the problem is in the script. 4/10 ()

Malarkey 

az összes felhasználói recenzió

angol It’s no surprise that I know absolutely nothing about this film. In the opening credits, the premise makes it look like a weaker version of the movie Seven (which is actually a word of praise for the movie), but that’s only a very weak conjecture formed during the first couple of minutes. What follows is a mixture of all the bad things that the 1990s had to offer in film and what never brought the movies any success. A very forgettable movie. ()