Cenzúráztlanul - Háború másképp

Előzetes

Tartalmak(1)

A valódi események által ihletett CENZÚRÁZATLANUL egy csapat amerikai katona köré összpontosul, akik egy iraki ellenőrzőponton állomásoznak. A film váltakozó szempontokon keresztül mutatja be ezen katonák, a média és a helyi lakosok helyzetét rávilágítva arra, hogy az egyes csoportokra milyen hatással van az aktuális konfliktus és az egymás közötti viszálykodás. De Palma (Mission: Impossible, Carrie, Fekete dália) elgondolkodtató, sokszor sokkoló képeken keresztül szembesíti nézőit a háború borzalmaival. (ADS Service)

(több)

Videók (1)

Előzetes

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Brian De Palma leporolta a tematikailag hasonló anyagot, mint amivel A háború áldozatai filmben is dolgozott, de ezúttal sokkal aktuálisabb, nyersebb, félig dokumentarista módon mutatta be, egy csipetnyi szentimentalizmus, gyönyörű szélesvásznú kompozíciók és sztárszínészek nélkül. A Cenzúrátlanul: Háború másképp filmes szempontból kevésbé kifinomult, de érzelmileg erősebb és nézői szempontból kevésbé tetszetős, mint a híres A bombák földjén nevű testvére. Ez egy olyan film, amelyet az amerikaiak inkább nem néznének meg. Kathryn Bigelow mártírként mutatta be az amerikai katonákat Irakban, és Oscar-díjat kapott, De Palma megmutatta az igazságot, és figyelmen kívül hagyták. ()

Isherwood 

az összes felhasználói recenzió

angol DePalma extracted the best of Oliver Stone, stamped it with the hallmark of home video, and yet remained unusually his own. The viewer is thrown into the vortex of the plot and has to deal with many things based on his or her own opinion. True, in some moments he makes up for it by using schematic filmmaking techniques, but on the other hand, he created a film that, in my case, became a stimulus for longer-term thinking. ()

Hirdetés

Galéria (17)