Szabad préda

  • Egyesült Államok Freejack
Előzetes

Tartalmak(1)

A történet 2009-ben játszódik, a teljesen megváltozott Amerikában. Alex Furlong, a neves autóversenyző ugyanis az egyik verseny során elveszti az uralmát a Formula Atlantic típusú gépkocsija felett, és így az autó hihetetlen száguldásba kezd. A halálos ütközés előtt azonban a pilóta kirepül a járműből és egyenesen 2009-ben landol. A rémült, kétségbeesett, értetlen Furlong hosszasan barangol a számára ismerős, ám mégis teljesen megváltozott utcákon. Rémületét csak fokozza, hogy rejtélyes XXI. századi lények üldözik. A furcsa banda élén a kegyetlen Vacendak áll. Furlong miközben kétségbeesetten küzd az életbenmaradásért, megpróbálja részletekből összeállítani a múltját. Sikerül felkeresnie egykori barátnőjét, a 18 évvel idősebb Julie-t, aki nagyon fontos állást tölt be egy hatalmas cégbirodalomban. Az asszony olyan elképesztő magyarázattal szolgál, amelyet Furlong még a legvadabb álmaiban sem képzelt volna. A fejlett technológia ugyanis lehetővé tette, hogy más emberek agyát ültessék be elektronikus úton a testbe, így az, aki megengedheti magának ezt a műtétet, virtuális örökléthez jut. Mivel 2009-ben a Földön már magas az életszínvonal, befogadó testből van a legkevesebb. Ezért a tudósok kifejlesztették azt a technológiát, melynek segítségével képesek a XX. századból egészséges, kedvükre való testeket hozni. A következő századba szippantott áldozatok azonnal olyan laboratóriumokba kerülnek, ahol előkészítik őket a műtétre. És Furlongot valaki már ki is nézte magának. De az autóversenyző nem adja könnyen sem az életét, sem a testét. (Filmcafe)

(több)

Recenziók (2)

gudaulin 

az összes felhasználói recenzió

angol Absolute average of the sci-fi genre, which has a chance to captivate primarily with interesting casting of Mick Jagger in a supporting but significant and important role as the leader of a group of mercenaries, securing the supply of "freejacks" to dying billionaires who want to use young, healthy bodies to prolong their existence. Jagger played his part decently and, together with Hopkins, who portrayed a powerful businessman longing for immortality, overshadowed the somewhat expressionless Estevez in the leading role. The screenplay evidently fishes from the legacy of more famous genre predecessors and does not have great ambitions. The production is cheap - apparently there was not enough funding for a bigger spectacle. So, we are left with a few chases, shootouts, and a few Jagger lines. Overall impression: 50%. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol Overall solid sci-fi, which has a very good start, but gradually drowns in itself and tries too hard to have a surprising ending, which it doesn't quite achieve. From an action perspective, it's better, but again, it's peak is somewhere in the first half, then the viewer's interest starts to decline and there isn't as much at stake anymore. ()