A szibériai borbély

  • Oroszország Sibirskij cirjulnik (több)

Tartalmak(1)

1905 - Egy asszony levelet ír fiának, a híres West Point-i Amerikai Katonai Akadémia hallgatójának. 20 évvel korábbi emlékképeket idéz maga elé, végre elszánja magát, hogy megossza fiával születésének sokáig féltve őrzött titkát. 1885 - Fiatal korában Jane, bizonyos üzleti megbízással, nekivág a titokzatos Oroszországnak. Ebben a számára teljesen új világban egy fülkében utazik egy csapat féktelen fiatal kadéttal, köztük az elegáns és szenvedélyes Andrej Tolsztojjal. Jane örömmel felfedezi fel, hogy mindketten rajonganak a zenéért, az ifjú kadét pedig őrülten beleszeret a gyönyörű és rendkívüli külföldi szépségbe. A moszkvai pályaudvaron Jane-t Douglas McCracken, a különc feltaláló várja, aki a nagyherceg támogatását szeretné elnyerni, hogy eladhassa az oroszoknak élete főművét: egy óriási fakitermelő gépet. Célja elérése érdekében McCracken a lányaként mutatja be Jane-t: a lány feladata, hogy megpuhítsa a hatóságokat és McCracken lehetséges üzletfeleit. Eszköz nem számít. Jane - remélve, hogy újra találkozhat a jóképű Tolsztojjal -, ellátogat a kadétiskolába, ahol bemutatják Radlov tábornoknak, akit McCracken megbízásából el kell csábítania. A lány pillanatok alatt magába is bolondítja a meglehetősen esetlen Radlovot, aki - mit sem sejtve Tolsztoj szenvedélyes érzéseiről - megkéri a kadétot, kísérje el őt és segédkezzen a lánykérésnél. A szerelemittas fiatalember képtelen tovább titkolni érzelmeit. A konfliktus elkerülhetetlen, a történet drámai fordulatot vesz. A hősök élete mindörökre megváltozik... (Budapest Film)

(több)

Recenziók (2)

Marigold 

az összes felhasználói recenzió

angol A Russian love epic they way it is meant to be - bittersweet, full of foresight, absurdity, and full of humanity. If there is something that spoils it for me, then perhaps it is that Michalkov's directing is just too sweeping, and in places it gets too carried away by the breadth of the story... then we also have the overly "western" voice of the narrator, which brings a lot of unnecessary melodrama to the otherwise very natural style of the narration. However, the performances of Julie Ormond and Oleg Menshikov are spectacular, the music beautiful, the humorous places irresistibly Russian, and the entire love story is sympathetically believable. The last time I enjoyed such a great romantic film was probably when I watched Doctor Zhivago. ()

Lima 

az összes felhasználói recenzió

angol One of the most beautiful love stories I've ever seen. Beautiful music, production design, and performances – there is nothing to fault. Oblomov is still my favourite Mikhalkov film, but The Barber of Siberia is not far behind. ()

Hirdetés

Galéria (50)