Bunbury, avagy jó, ha szilárd az ember

  • Egyesült Királyság The Importance of Being Earnest (több)
Előzetes
Vígjáték / Dráma / Romantikus
Egyesült Királyság / Egyesült Államok / Franciaország, 2002, 90 perc

Tartalmak(1)

Amikor Worthing (Colin Firth) meglép Londonba a hertfordshire-i birtokáról, azt mondja, a (kitalált) hóbortos testvérét, Earnestet megy meglátogatni. Egyszer viszont úgy alakulnak az események, hogy inkognitójának megőrzése érdekében Earnestnek adja ki magát - és szerencséjére, pont akkor, amikor szerelme Gwendolen (Frances O'Connor) kijelenti, hogy ő csak egy Earnestet tudna szeretni. Csak Gwendolen unokatestvére, Algernon (Rupert Everett) ismeri Worthing titkát és egy napon, amikor a vidéki birtokra utazott, ő is Earnestként mutatkozott be Jack elragadó gyámleányának, Cecilynek (Reese Witherspoon). Cecily nagyon megkedvelte őt és még a nevével sem volt gondja. Ám amikor Jack is hazatért majd azt követően váratlanul Gwendolen is, egyre világosabbá vált, hogy néha túl kevés és néha túl sok Earnest tűnik fel egy helyen... (Film+)

(több)

Recenziók (2)

NinadeL 

az összes felhasználói recenzió

angol This is perfection itself. I can now gush over the ideal adaptation of Wilde's philippics against late Victorian morals. It is cast, costumed, and told magnificently. It’s tastefully and freshly acted and suitable for a re-watch on almost any occasion. ()

Kaka 

az összes felhasználói recenzió

angol A light-hearted conversational film and a bit of a parody of the big production costume dramas of the past about fatal love, unspoken emotions and other great customs and habits of that time. Charming actors and funny moments are marred by a light stereotype and too much buffoonery at times. Fortunately, the runtime doesn’t bring the film to its knees. ()