A vadon túlélői

(sorozat)
  • Kanada Wild Survivors
Dokument
Kanada, 2017, 3x60 perc

Szereplők:

Shash Hira (narrátor)

Tartalmak(1)

1. Állati vonzerő: A fajfenntartás iránti vágy az egyik legjelentősebb erő a természetben: minden egyes faj egyedeinek viselkedését ez határozza meg élete nagy részében. Afrikában több mint százezer állatfaj él, így számtalan stratégia alakult ki a pártalálásra. A tömeges jelenségektől az egyedüli próbálkozásokig, a nőcsábász oroszlánoktól a sunyi páviánokig – a párzási jogért folyó harc halálos és gyönyörű is lehet.
2. Animal Appetites: Az élelemszerzés minden állat legalapvetőbb szükséglete. Az étel ad erőt az állatnak ahhoz, hogy harcoljon vagy meneküljön, ha kell. A Luangwa-folyó völgyében azonban javában tart a száraz évszak, és a környék kíméletlen és sivár lett. Az itt élő növényevők számára ez azt jelenti, hogy az élelemszerzés egyre nehezebb. De ami az egyik állatnak szerencsétlenség, az a másiknak jó szerencse. A legelő állatok közül sok legyengül, így rengeteg lehetőség áll a ragadozók előtt. A húsevők számára ez a bőség időszaka.
3. Animal Architects: A zambiai Luangwa-völgy hatalmas vadon. Kortalannak és öröknek tűnhet, de valójában folyamatosan változik, és hat rá az itt élő állatok miriádja is. Az állatok nemcsak lakói egy adott környezetnek, hanem részt vesznek az alakításában is. Egyszerre mérnökök és építészek. (Love Nature 4K)

(több)

Galéria (15)