Cápaosztag

(sorozat)
Dokument
Kanada, 2017, 4x48 perc

Rendező:

David Hay

Forgatókönyvíró:

David Hay

Szereplők:

Ross Huguet (narrátor)

Tartalmak(1)

1. A fehér cápa szigete: A mexikói Guadalupe-sziget partjainak a vezető cápakutató, Mauricio Hoyos filmtörténeti kísérletbe fog bele. Egy nagy fehér cápa uszonyára szerelt kamera segítségével mutatja be, hogyan úszik, hogyan vadászik, és hogyan csap le áldozataira az óceán legbámulatosabb ragadozója.
2. Bimini cápalabor: Utazzon velünk a távoli Bahamákra, és fejtse meg velünk a cápák titkait! Vannak-e barátaik? Hogyan születnek a kiscápák? Van köztük, aki merészebb a többinél? A válaszok talán segíthetnek megőrizni ezeket a lenyűgöző ragadozókat a jövő generációknak.
3. Mako nyomában: Bolygónk legeldugottabb sarkaiban a kutatók a veszélyre fittyet hányva a mélybe merülnek, és feltárják a cápák titkos viselkedését, eloszlatják a cápák körüli mítoszokat, és együtt küzdenek e csodálatos ragadozó megmentéséért, mielőtt még túl késő lenne.
4. Milyen okosak a cápák?: A gyakran lelketlen, emberekre támadó zabagépként ábrázolt cápák a valóságban sokkal intelligensebb és összetettebb élőlények, mint azt korábban gondoltuk. Tudják meg, hogyan kommunikálnak, választanak barátot és tanítják egymást az elegáns csúcsragadozók, a cápák. (DIGI Animal World)

(több)