Tűzhányó Odüsszeia

(sorozat)
Dokument
Kanada, 2012, 4x25 + 5x46 perc

Tartalmak(1)

1. Átkelés a Danakilon: Az etiópiai Danakil-mélyföld nem csak az egyik legbarátságtalanabb hely a világon, de geológiai szempontból az egyik legaktívabb is. Tom Pfeiffer vulkanológus most egy csapat kalandvágyó turistával kel át a Danakilon az Erta Ale vulkánig.
2. A tűz gyermeke: Tom Pfeiffer vulkanológus számára minden olyan vulkanikus tevékenység érdekes, ami Indonéziában történik, mert itt zajlott a történelem legnagyobb vulkánkitörése - a Krakataué. Most az Anak, a Krakatau kitörése nyomán létrejött egyik vulkán aktívabb szakaszba lép, ezért Tom Indonéziába tart, hogy lássa: vajon a Tűz gyermeke képes-e őse nyomdokába lépni. 
3. A pokol kapui: Az olaszországi Etna a világ egyik legjobb helye a vulkánfigyelők számára. Tom Pfeiffer vulkanológus reméli, hogy szerencsével jár, és tanúja lehet egy paroxizmális kitörésnek: egy olyan, rövid, de igen intenzív vulkánkitörésnek, amely látványos lávaszökőkutakkal jár. 
4. Pele tüzei: Hawaii szigetének első számú turistalátványossága a Kilauea nevű vulkán. A kráter aljzatának hirtelen beomlása után, egy hatalmas kitörés során az összes láva távozott a vulkánból, és a Kilauea jelenleg békés, így Phillip Ong geológusnak végre lehetősége van rá, hogy megvizsgálja. (DIGI World)

(több)

Galéria (13)