Epizódok(7)

Tartalmak(1)

Otternben, egy Németország nyugati részén fekvő kisvárosban Dr. Liessen gyermekorvos kipirosodást észlel egy kislány nemi szerve körül. Kenetet vesz, és az eredmények alapján biztos benne, hogy spermamaradványról van szó. A diagnózis egyértelmű: a kislány szexuális erőszak áldozata lett.
Berlin: az alkoholista ügyvédet, Schlesingert egy telefonhívás riasztja fel álmából: egy állítólagos gyilkossági ügyben őt rendelték ki védőügyvédnek a vádlott mellé. A nő rendületlenül tagadja a tettét, de minden jel arra utal, hogy ő lőtte le a férjét, hogy megkapja az életbiztosításban szereplő összeget. Schlesinger megjelenik a bíróságon, de nem sikerül neki óvadék fejében kihozni az ügyfelét, akit letartóztattak a terhelő bizonyítékok miatt, és a bíróságon eltöltött hosszú éjszaka után visszatér az irodájába, ami egyben az otthona is. A lépcsőházban már várja egy régi ismerőse: Azra. Egy elegáns külsejű nő, aki behajtóként dolgozik a kínaiaknak, akiknek az éttermében Schlesinger gyakran eljátssza a pénzét szerencsejátékozás közben. Mivel Schlesinger még nem fizette ki a játék közben szerzett adósságát, Azrának az a feladata, hogy megleckéztesse őt. A nő kiüti az ügyvédet a lépcsőházban, a férfi nem áll ellen. Amikor Schlesinger visszanyeri az eszméletét az irodájában, látja, hogy a nő addigra már vitt neki egy zacskó jeget. Mindennek ellenére kettejüket szoros barátság fűzi egymáshoz. Amíg Schlesinger eszméletlen volt, Azra átnézte az állítólagos gyilkosság aktáit. Biztos benne, hogy nem a nő lőtte le a férjét. Másnap Schlesinger elmegy az orvoshoz, mert eltört az orra. Zálogba adja az óráját, kifizeti az adósságát a kínaiaknak és rájön, hogy nem mehetnek így tovább a dolgok. Vásárol egy aranyhalat és kitakarítja a feldúlt irodát.
Otternben Ina Reuth, egy gyermekbántalmazás elleni szervezet munkatársa szuggesztív kérdéseket tesz fel egy kislánynak a nemi erőszakkal kapcsolatban. A kérdései nem arra irányulnak, hogy vajon a gyermeket megerőszakolták-e - Reuth ebben biztos - hanem arra, hogy ki erőszakolta meg a kislányt. (RTL+)

(több)