Lech Majewski

Lech Majewski

szül. 1953.08.30 (70 éves)
Katowice, Województwo śląskie, Lengyelország

Életrajz

Lech Majewski költő, festő, író és rendező. Az Egyesült Államokban, Brazíliában, Angliában, Németországban, Litvániában, Franciaországban és Olaszországban is dolgozott már, és vízióit festményeiben, filmjeiben, installációiban, regényeiben, színházi és filmes rendezéseiben jeleníti meg. A Krakkói Képzőművészeti Akadémián tanult, majd a Łódź-i Filmes Főiskolán szerzett diplomát.

Video-, film- és műalkotásait rengeteg galériában és múzeumban bemutatták, mint pl. Galerie Nationale du Jeu de Paume, Paris; Whitechapel Art Gallery, London; Szépművészeti Múzeum, Buenos Aires; Image Forum, Tokyo; Tel-Avivi Művészeti Múzeum; Nemzeti Galéria, London; Prado, Madrid; Art Institute of Chicago; Louvre és a Velencei Biennálén is láthatták a látogatók.

A New York-i Modern Művészetek Múzeuma a "Lech Majewski: A mozgókép mágusa" című önálló retrospektív kiállítással tisztelte meg. "Egy költő vére / Üvegszáj" című installációja szerepelt az 52. Velencei Biennálén, és az először a MoMA-ban bemutatott retrospektív kiállítása bejárta a világ múzeumait. A "Bruegel Suite" című videoart ciklusa először a Louvre-ban volt látható, majd az 54. Velencei Biennálén is szerepelt.

Alexandre Trauner ART/FILM Fesztivál

Rendező

Forgatókönyvíró

Vágó

Zeneszerző

Operatőr

Producer

Díszlettervező

Hangmérnök

Filmek
2019

Istenek völgye

Író

Filmek
2021

Brigitte Bardot cudowna - könyv