David France

David France

szül. 1959

Életrajz

David France (rendező) Oscar-díjra jelölt filmkészítő, New York Times bestseller szerző, és díjnyertes oknyomozó újságíró. Rendezői debütáló filmjét, a How to Survive a Plague-t az innovatív és nagy hatású történetmesélés példájaként emlegetik, és rendszeresen vetítik le az egyetemi tantermekben, illetve a kommunikációs csoportok és AIDS segély szervezetek köreiben.

A több mint 20 „Az év legjobb filmje” listán – beleértve a Time-t és az Entertainment Weekly-t – megjelenő dokumentumfilmet GLAAD-díjjal jutalmazták és a legmagasabb kitüntetést ítélte neki többek között a Gotham Awards, a Nemzetközi Dokumentumfilm Szövetség, a New York-i Filmkritikusok Egyesülete, a Bostoni Filmkritikusok Társasága és a Provincetown Filmfesztivál.

A majdnem 30 várost elérő vetítést követően a How to Survive a Plague-t a PBS-en futó Independent Lens-en is leadták, amelyen keresztül több milliós nézőszámot ért el, illetve Oscar- és Emmy-díjra jelölték és Peabody-díjjal tüntették ki. 2017-es alkotása, a The Death & Life of Marsha P. Johnson című Netflix Original dokumentumfilm számtalan fesztivált nyert meg.

Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Rendező

Producer

Színész

Filmek
1999

The Bumblebee Flies Anyway

Dokumentumfilm
2016

A 80-as évek Amerikája (sorozat)

 

Harc az AIDS ellen (E03)

Forgatókönyvíró

Szereplők