Scott Niemeyer

Scott Niemeyer

Életrajz

Scott Niemeyer a Gold Circle Entertainment vezető menedzsere, a vállalat motorja a napi szintű működésben. Niemeyert széles körben nagyra tartják menedzseri, produceri és forgalmazói munkájáért, amit a globális filmpiacon végez. Harminc éves karrierje során producerként vagy executive producerként több mint 45 filmet készített olyan nagy stúdiókkal együttműködve, mint a Warner Bros., a Universal Studios, a Lionsgate Entertainment, az MGM, a New Line Cinema és az HBO. A tizenhét év alatt, amit a Gold Circle-nél töltött, a vállalat filmjei több mint 1.4 milliárd dollárt jövedelmeztek a kasszáknál világszerte, amellett, hogy több száz millió dolláros járulékos bevételt is elkönyvelhettek.

A Gold Circle-t széles körben a világ egyik vezető független gyártócégeként ismerik, amely már több tucat filmet készített. Legnagyobb sikereik között olyan címeket találunk, mint az Oscar-díjra jelölt Bazi nagy görög lagzi, amelyet a mai napig minden idők legjövedelmezőbb romantikus vígjátékaként tartanak számon: 5 millió dolláros költségvetéssel több mint 375 millió dollárt fialt.

Niemeyer a közelmúltban producerként jegyezte a Tökéletes hang 3.-at, annak a franchise-nak a legutóbbi részét, amely világszerte több mint fél milliárd dollárt kaszált. A Tökéletes hang első két részét Louisianában forgatták, amivel a Gold Circle hatodik és hetedik louisianai kötődésű produkciói lettek. A Gold Circle az HBO Filmsszel és a Tom Hanks nevével fémjelzett Playtone-nal együtt működésben jelentkezett a Bazi nagy görög lagzi régóta várt folytatásával is.

Azelőtt, hogy csatlakozott volna a Gold Circle-höz, Niemeyer a Motion Picture Corporation of America pénzügyi feladatait felügyelte. A vállalat többek között olyan sikerfilmeket gyártott, mint a Tökös tekés, a Beverly Hills-i Nindzsa és a Dumb és Dumber. Niemeyer régóta tagja a Producers Guild of Americának (PGA). Rendszeresen részt vesz minden nagyobb nemzetközi filmfesztiválon, így eljár Cannes-ba, a Sundance-re, a Torontói Filmfesztiválra (TIFF), az American Film Marketre (AFM) és a Berlináléra. A producer New Orleansban született, és a Tulane University: Freeman School of Businessen végzett.

Big Bang Media

Producer