Paul Brooks

Paul Brooks

szül. 1959
London, England, Egyesült Királyság

Életrajz

Paul Brooks több mint huszonöt éve dolgozik producerként és forgalmazóként Angliában és Amerikában egyaránt. Mindenféle műfajban aktív, és produkcióival összesen jóval több mint 1 milliárd dollárt kaszált világszerte. Egyik legismertebb, executive producerként jegyzett filmje a Bazi nagy görög lagzi, amelyet minden idők legsikeresebb romantikus vígjátékaként tartanak számon. Közelmúltbeli munkái között olyan címeket találunk, mint a Bazi nagy görög lagzi 2. és a Tökéletes hang című zenés vígjáték-franchise három része. Executive producerként dolgozott A vámpír árnyéka című filmen, amelyért Willem Dafoe-t Oscar-ra jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

Brooks a London University bölcsészettudományi karán végzett. Az építészet nagy rajongójaként eredetileg ingatlanos karriert kezdett építeni, elsősorban londoni lakóházak és luxusingatlanok értékesítésével foglalkozott. Miután ingatlanosként már fiatal korában kijutott neki sikerből és kudarcból egyaránt, Brooks a másik szenvedélye, a filmkészítés felé fordult.

1992-ben executive producerként elkészítette élete első filmjét, Leon the Pig Farmer című vígjátékot, amely hamarosan kultfilm lett Angliában. A produkciót Európa-szerte kitüntették különböző díjakkal, megnyerte például az International Critics’ Prize-t az 1992-es Velencei Filmfesztiválon. Ezt követően Brooks megalapította az angliai székhelyű gyártó és forgalmazó vállalatot, a Metrodome Groupot, amelynek részvényeit 1995-ben nyilvánosan értékesítette, aztán 1996-ban Amerikába költözött.

Big Bang Media

Producer

Színész

Dokumentumfilm
2007

The Making of 'Whisper'