vissza az összes hírhez
Kevin Smith írja a Jay és Néma Bob következő részét

Kevin Smith írja a Jay és Néma Bob következő részét

2023.12.07 Szerző Jokolo

Időnként csak véletlen folytán jön létre egy jelenség. Kevin Smith közel harminc évvel ezelőtt ilyen jelenséget teremtett a kultikus Clerks Shop-stop című filmjével, amikor a boltban lévő két lusta fickóhoz a bolt előtt lévő két lusta fickót adott. Első megjelenésük óta Jay és Néma Bob sok rajongó kegyét elnyerte annak ellenére, hogy nem bőbeszédűek, és az intelligenciájuk sem nagy szám, vagy talán éppen emiatt, és ezért rendszeresen feltűntek a Shop-stop filmszéria mindhárom epizódjában. Smith ugyanakkor nem félt utolsó cseppig kihasználni a bennük rejlő potenciált, így két önálló filmet is láthattunk a bohóckodásaikról, a legutóbbi, a Jay és Néma Bob Reboot című film pedig négy évvel ezelőtt érkezett. És csak kevesen lelkesedtek érte.

 

De Smith-t ez láthatóan nem zavarja. Éppen ezért a rendező most elárulta a Popculture hírportálnak, hogy már dolgozik az ellentétes párosról szóló filmszéria második folytatásának forgatókönyvén. Utoljára tavaly láthattuk őket a Clerks harmadik részében, amely szintén csak kevés embert hozott lázba, és amelyben Smith ismét megpróbálta szatirikusan célba venni a filmipart. És bár az olyan kifejezésekkel, mint az elcsépelt vagy az ismétlődő, gyakran megjelentek a kritikákban, a rendező nem aggódik emiatt, és azt tervezi, hogy visszatér a trafikárusok köré épített világához. Motivációja azonban nem túl optimista, hiszen a Néma Bob képviselője azt is elmondta, hogy egyszerűen csak élvezi az általa felépített világot, ráadásul elvesztett egy fogadást Jason Mewes-szal, ezért neki kellett állnia a forgatókönyv megírásának. 

 

Kérdés, hogy harmadszorra is sikerül-e olyan szereplők köré, akik inkább kiegészítő karakterekként működtek, mintsem főszereplőként olyan történetet, ami szórakoztató lesz. Mindenesetre Smith jelenleg az utolsó simításokat végzi a következő filmjén, a The 4:30 Movie címmel, amelyben egy csapat tinédzser a nyolcvanas években úgynevezett theater-hoppinggal foglalkozik, vagyis egy nap alatt egy jeggyel több filmet is megnéznek a mozikban. Nem igazán úgy hangzik, mint egy jó film szuper előzménye, de hát ezt az első Clerks filmről sem mondhatjuk el, amelyben két csávó beszélget a pénztár mellett. Talán most sikerülni fog. 

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)