Helyek, emberek, történetek - Keresztül-kasul Nagy-Britannián

(sorozat)
Dokument
Írország, 2019, 7x51 perc

Rendező:

Stephen Rooke

Zeneszerző:

Sarah Lynch

Tartalmak(1)

1. Dél-Anglia: A királyságokból kovácsolt birodalom szíve, ahol a 3000 éves múlt remekül megfér a jelenkori hóbortokkal. Ismerjék meg a helyet, ahol a 60-as évek lázadói fittyet hánynak a korukra, és ahol az álmok beteljesülése csak egy ugrásnyira van! Tekintsék meg a vidéket, ahol a hősök mellett a klasszikus irodalom is életre kel! A magas sziklákat, ahol a legendák királya született, és a várost, ahol egy király váltságdíja csak aprópénz. Ahol színház az egész világ és minden fal egy üres vászon. Ahol a zsenik találmányai meghatározták a jövő évszázadait, és ahol a szárazföldről induló vonatok a tenger alatt száguldanak tovább. Nézzük meg azt a Dél-Angliát, amelyet még sosem láthattak!
2. Észak-Anglia: Az ipari forradalom bölcsője, amelynek nagyvárosai történelmet írtak és birodalommá kovácsolták a nemzeteket. Az ellentétek földje, ahol a villanykörték egy egész várost fénybe borítanak, és ahol egy ősi rom hátborzongató történetet ihletett. Láthatják a kastélyt, ahol Harry Potter repülni tanult és az együttes szülővárosát, amely forradalmasította a pop zenét. Az erdőt, ahonnan Robin Hood legendája ered, és az álmok színházát, ahol a világ legjobb csapatjátékát játsszák. Folyton változó és mindig megújuló. A múlt, jelen és jövő tökéletes harmóniája.
3. Wales: A mítoszok, a legendás királyok és a harcos lázadók varázslatos földje, ahol egy négyzetkilométerre több erőd jut, mint bárhol máshol a világon. Tekintsük meg a dombokat, ahonnan a Stonehenge kövei származnak és az eldugott helyeket, ahol a Led Zeppelin és a Queen rock történelmet írtak. Egy ország, amely saját sorsot kovácsolt az ipari múlt nagy emlékeiből, és amelynek építészeti öröksége megragadja a szívet és a lelket. Repüljünk fel a mesés kastélyok fölé, át a folyókon egészen az ország széléig! Ismerjük meg a költészet, a dalok és a sportok népét! Egy nemzet, amelyen maradandó nyomokat hagyott a 2000 éves megszállás, ám mégsem veszítette el identitását. Ez itt Wales, ahogyan még sosem láthatták.
4. Skócia: Nagy-Britannia északi részét egy magasztos és legendás ország uralja. Egy hely, ahol köd és hó borítja az égig érő csúcsokat. Ahol háború és tragédia tépázta a völgyeket, a baljós tavak pedig mitikus szörnyeket rejtenek. Ahol feltárulnak az ősi múlt rejtélyei, a közelmúlt titkai azonban továbbra is rejtve maradnak. Ahol egy híres fiú sosem nőtt fel, és ahol rettenthetetlen hazafiak harcoltak az ellenséggel. Ahol rock legendák, acél óriások és páratlan gépészeti csodák születtek. Ahol a golfozók pokolra juthatnak, a fiatal hercegek pedig boldogságra lelhetnek. Ahol a tradíciók új csavart kapnak, és ahol alakot ölt a jövő. Ahol az emberek büszkén tekintenek vissza történelmükre és eltökélten őrzik a kultúrájukat. (MTVA)

(több)