Arábia csodái

(sorozat)
összes plakát
Dokument
Kanada, 2017, 5x47 perc

Tartalmak(1)

1. Ha eljön az eső: Az arab táj szinte teljes egészében száraz sivatag, ahol eső csak elvétve esik, és az állatoknak elképesztő hőmérsékleteket kell kibírnia. Azonban minden évben három hónapra egy kietlen vidék a délnyugati parton bámulatos átalakuláson esik át, és buja, zöldellő oázissá változik.
2. Hidegvérrel: Sokszor úgy érezhetjük, hogy a Földet az emlősök uralják. Több mint 5000 fajuk a bolygó minden sarkát meghódította. De Arábiában más a helyzet: ezen a vidéken a hüllők az igazi uralkodók.
3. Élet és halál a dűnék között: Az arab sivatag a világ egyik legkíméletlenebb helye, de az itt élő állatok tűrő- és alkalmazkodóképessége lenyűgöző. Még a legkeményebb fából faragott helyieknek sem biztos soha az élete. Az itt lakó élőlényeknek minden alkalmat meg kell ragadnia, hogy ételt, menedéket és vizet találjanak. Az alkalmazkodás a túlélés kulcsa.
4. A Wadi vad varázslata: A Wadi vízlelőhely, ahol a kemény, sziklás meder megőrzi az utolsó csepp vizet is. Ebben az életet adó völgyben a legkülönösebb, legbizarrabb lényeket találhatjuk meg. Minden állat idejön, ha innia kell, és ezt a ragadozók nem haboznak kihasználni. Mérges viperák, világító skorpiók és prédára leső tarantulák bújnak meg a repedésekben, mindig készen arra, hogy lecsapjanak áldozataikra.
5. A levegő mesterei: Az Arab-félsziget közel hárommilliárd madár számára afféle tranzitzóna, amikor Európa, Afrika és Ázsia között vándorolnak. Ebben a részben megismerhetjük a királyi ragadozók és bámulatos halászok történeteit a legnagyobb vándorlóktól a legkisebb helyi lakosokig. Tudják meg, hogyan repülnek, vadásznak és élik túl a szélsőséges körülményeket a vad sivatagban és a város dzsungeleinek közelében! (Love Nature 4K)

(több)