Ételek, amelyek megváltoztatták a világot

(sorozat)
  • Egyesült Államok The Food That Built America (több)

Évad(5) / Epizódok(53)

Tartalmak(1)

1. A határ: A polgárháború kezdetén az olyan látnoki képességekkel rendelkező vállalkozók, mint Heinz, Kellog és Post zseniális üzleteket indítottak el, melyek az egész ipart forradalmasították.
2. Hidegen tálalva: A 20. század hajnalán vállalkozók új csoportja bukkant fel, akik sosem látott mértékben változtatták meg az amerikai iparban használt technológiákat. Egyik úttörőjük, Milton Hershey, mindent kockára tett egy forradalmi ötletért.
3. A háború hulladéka: 
A világválság alatt az élelmiszeripar titánjai új innovációkkal próbálták ellátni az éhező nemzetet. A második világháborúban az ipari óriások együttesen álltak be a háborús tevékenységek mögé, és ellátták a szabadságért harcoló csapatokat.
4. Pizzaháborúk: Az 1950-es években egy vállalkozó szellemű testvérpár Wichitában új éttermet alapított, amelyben megismertették Amerikát az emblematikus olasz étellel, a pizzával. És az amerikaiak hamarosan szerelembe is estek az egyedi, vékonytésztás pizzájukkal.
5. Csokiforradalom: 1919-ben Milton Hershey volt a csokoládékirály. Minden megváltozott, amikor az I. világháború után leesett a cukor ára, és számos versenytárs bukkant fel a piacon, köztük a korábbi alkalmazott, HB Reese is, az egyik legnépszerűbb édesség megalkotója. (History)

(több)