Monte Cristo grófja


Epizoda 3 (E03)

(epizód)
Kaland / Romantikus / Dráma / Történelmi
Franciaország / Németország / Olaszország, 1998, 1 h 30 perc

Rendező:

Josée Dayan

Adaptáció:

Alexandre Dumas st. (könyv)

Forgatókönyvíró:

Didier Decoin

Operatőr:

Willy Stassen

Zeneszerző:

Bruno Coulais

Szereplők:

Gérard Depardieu, Jean-Christophe Bouvet, Ornella Muti, Jean Rochefort, Florence Darel, Georges Moustaki, Roland Blanche, Serge Merlin, Thierry de Peretti, Patrick Bouchitey, Frédéric Gorny (több)
(további alkotók)

Tartalmak(1)

1. rész: Monte Cristo Morcerf múltjában kutat, és talál is egy tanút, aki bizonyítani tudja, hogy a gróf árulással jutott dicsőséghez és grófi címhez. A koronatanú Haydée, Ali pasa lánya, akit eladtak rabszolgának. Valentine nagymamája mérgezés következtében meghal. Ennek ellenére megtartanák az esküvőt, ám a vőlegény az utolsó pillanatban visszalép: tudomására jut, hogy a menyasszony nagyapja ölte meg párbajban az ő apját.
2. rész: A nagymama után Heloise meg akarta mérgezni Villefort magatehetetlen apját is, de tévedésből az inas halt meg. A doktor Valentine-ra gyanakszik, Heloise azonban a mostohalányának is beadja a halálos bürökfőzetet, csak Monte Cristo ébersége menti meg a lány életét. - Bár a Morcerfről szóló leleplezés egyelőre még név nélkül jelent meg az újságokban, fia, Albert mégis párbajra hívja ki az újságírót. Haydée-t, Ali pasa lányát ugyan eladták rabszolgának, de Monte Cristo felkutatja, és Párizsba hozatja. (MTVA)

(több)

Szereplők: