Roncsok a víz alatt

(sorozat)
Dokument
Kanada, 2016, 5x47 perc

Hangmérnök:

Bob Daly

Tartalmak(1)

1. Bonaire hajóroncsai: Bonaire parti zátonyai több ezer korall-, hal- és egyéb tengeri állatfajnak nyújtanak otthont, emellett lenyűgöző hajóroncsokat is rejtenek. Ezek a roncsok idővel mesterséges zátonyokká válnak, és elképesztően változatos élővilág alakul ki bennük.
2. Floridai hajóroncsok nyomában: A Florida Keys az Egyesült Államok déli része első védvonalának számít. A gazdag haditengerészeti történelem és az itt jellemző tengerparti életmód hatására könnyen elhisszük a helyieknek, hogy ezek a vizek akár ezer hajóroncsot is rejthetnek.
3. A bahamai Hollywood: A Bahamákat a Föld "víz alatti filmfővárosaként" ismerjük. Hollywood évtizedek óta forgatja látványos filmjeit és tévésorozatait az itteni kristálytiszta vizekben, és festői hajóroncsokat hagy hátra.
4. Roatan hajóroncsai: Ez a Honduras partjainál fekvő sziget a vakációzók paradicsomaként ismert. Nem csak a napfény és a homok vonzza azonban a turisták tömegét: a búvárok számára is ideális, mivel minden zugában hajóroncsok találhatóak.
5. Mexikó mesterséges zátonyai: Opportunista kalózhajóktól a haditengerészet jól felfegyverzett hajóiig: a mexikói Yucatán-félsziget igazi tengeri hadtörténeti múzeum. (DIGI World)

(több)

Galéria (24)