Makrovilágok

(sorozat)
  • Németország Winzige Wunder: Insekten (több)
Dokument
Németország, 2017, 3x47 perc

Szereplők:

Tom Zahner

Tartalmak(1)

1. Közeleg a tél: Amikor hidegre és sötétre fordul az idő, a rovarok lassan eltűnnek a mezőkről. Állandó döngicsélésük elhalkul, majd végleg elhallgat. Minden állat sajátos módszerekkel próbálja túlélni a telet. A fecskék és darvak délre repülnek, az emlősök, például a szarvas, vastag bundát növesztenek, esetleg meleg vacokban, alva vészelik át a hideg időket. De mihez kezdenk a rovarok? És hogy kerülnek újra elő tavasszal?
2. A borzalmak mezeje: Borzalom! Gyilkosság! Kegyetlen halálok és izgalmas küzdelmek, ahol az utolsó pillanatban érkezik a felmentő sereg. Ha ezt meglátja, ön is rájön, hogy a leghátborzongatóbb hely a szomszédos rét. A horrorfilm zsánerének eszközeivel élő természetfilmben egy jól ismert, hatlábú, piros szárnyú, hét fekete pöttyel rendelkező kis hős mindennapjait kísérhetjük végig egy átlagosnak tűnő réten, amelyet valójában szörnyek népesítenek be.
3. Az úr kedvencei: bogarak: Bogarak már több, mint 240 millió éve élnek Földünkön. A tudósok nagyjából 380 ezer bogárfajtát ismernek, de minden évben több száz új fajt fedeznek fel. A világ állatainak egynegyedét bogarak alkotják. A bolygó szinte minden pontján megjelentek, és eddig minden globális természeti katasztrófát túléltek. Vajon mi teszi őket ennyire sikeressé? (DIGI Animal World)

(több)