Így készül

(sorozat)
  • Lengyelország How Do They Make It
összes plakát
? %
Dokument
Lengyelország, 2017, 20 perc

Tartalmak(1)

A „Hogyan készült?” című sorozat egy varázslatos utazás az emberiség által megalkotott találmányok csodálatos világában.
Az első részben a világ egyik legnagyobb yacht udvarába, Węgorzewoba látogatunk el. Itt gyártják az igen népszerű Maxus és Nexus nevű yachtokat. A műsorban beszélünk a tervezésről, építésről, láthatjuk a különböző munkafázisokat, de találkozhatunk azokkal az emberekkel is, akik használják is ezeket a luxus járgányokat.
A második epizódban Piechowice-be látogatunk, egy kis hegyvidéki faluba, ahol a Julia kristályüveg termékek készülnek. Bemutatjuk a gyártási folyamatot: miként is lesz az olvadt üvegből díszes üvegtárgy…
A harmadik epizódban Pruszków-ba megyünk, Varsó közelébe, ahol a világ egyik legszokatlanabb vashulladék telepére látogatunk el. Nem közönséges fémhulladék udvar ez; egyedi művészeti alkotások találhatók itt. Idegenvezetőnk ezúttal maga a tulajdonos, Mariusz Olejniczak.
A negyedik epizódban egy legendás gitárgyártóhoz látogatunk el, a Gdanks-ban található Mayones vállalathoz. Kivételes, elektromos darabokat gyártanak itt 1982 óta. A Mayones egy kis családi vállalkozás, ahol a hangszereket még kézzel gyártják, nagy figyelmet fordítva a részletekre és minőségre.
Az ötödik epizódban Tychy-be megyünk, ahol a világ egyik legmodernebb autógyárát mutatjuk be. Itt készül az ikonikus Fiat 500-as is, amely a 60-as és 70-es években meghódította egész Európát. Nézzük meg hogyan is készül el a 200 milliomodik darab ebből a gyönyörű autóból! (FilmBox)

(több)