Afrika partvidéke

(sorozat)
Dokument
Dél-afrikai Köztársaság, 2015, 4x45 perc

Tartalmak(1)

1. Hullámzó partok: Az afrikai dagályzóna növények és állatok egész kis univerzumának ad otthont. Az élet itt alkalmazkodott a nehéz tengeri életmódhoz. Egyes fajok a kiálló sziklákon, mások a sziklák közti medencékben találnak menedékre.
2. Az Indiai-óceán menedéke: Afrika keleti partján a meleg vízű Agulhas délre folyik, látványos szubtrópusi tájat alakítva ki. A mangróvemocsarak és a színpompás korallzátonyok között találjuk a tengeri teknősök szaporodóhelyét a hosszú, meleg homokos partokon. Nemrégiben pedig élő kövületekre bukkantak itt, a bojtosúszójúhal egy fajára, mely a tengermélyi szurdokokban él.
3. Arany erdő: Az Arany Erdő története az Afrika délnyugati partvidékén elterülő hínárerdő meséje. Az Atlanti-óceán mélyéről felemelkedő tápanyagokból építkező hínárerdőben négy külön világra bukkanhatunk.
4. Algoa-öböl: az afrikai pingvin utolsó menedéke: Dél-Afrikában az afrikai pingvin populációja egyre csökken, de ez a különleges faj megvetette a lábát az Algoa-öböl két szigetén. A műsorból megtudhatják, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézniük a pingvineknek nap mint nap, hogy felneveljék utódaikat ebben a kíméletlen, rideg környezetben. (Love Nature 4K)

(több)