A Serengeti nomádjai

(sorozat)
  • Kanada Nomads of the Serengeti
Dokument
Kanada, 2014, 5x50 perc

Tartalmak(1)

1. Füves síkságok: A Serengeti síkságain kétmillió gnú hangja visszhangzik. Az év folyamán a hatalmas csorda északról délre vándorol, majd vissza, állandó körforgásban. Tekintse meg a vándorlás legveszedelmesebb részét: az átkelést a Mara folyón!
2. Visszatérés a Marához: Jean Du Plessis vadonszakértő és szafarivezető a Serengeti-síkság déli részére tart, hogy tanúja legyen a bolygó legnagyobb tömeges születési eseményének. A rövidfüvű síkságokon minden évben hetekre leáll a gnúk vándorlása, míg a nőstények életet adnak kicsinyeiknek. Ezután az egész csorda újra útnak indul, vissza északra, a Mara folyó felé, ahol a krokodilok már várják az év legnagyobb lakomáját.
3. Ngorongoro: Fedezze fel a Ngorongoro fennsíkot és a vulkáni krátert a Serengeti szélén! A kráter ideális hely a vadon élő állatok számára - olyan sűrűn élnek itt, és olyan változatosságban, hogy vannak, akik ezt a tájat napjaink édenkertjének nevezik. Itt élnek többek között Afrika utolsó "vaddisznói" is.
4. A Kilimandzsáró hava: A Kilimandzsáró, Afrika legmagasabb szabadon álló hegycsúcsa öt különböző éghajlati övezettel rendelkezik. Jean Du Plessis most először mássza meg a csúcsot. Célja, hogy kiderítse: hatással van-e a klímaváltozás a hegycsúcsot fedő hóra.
5. Az emberiség bölcsője: Jean Du Plessis vadonszakértő és szafarivezető abban a reményben utazik a Mahale-hegység Nemzeti Parkba, hogy eltölthet némi időt a vad csimpánzokkal, akik Tanzánia ezen eldugott, védett zugának erdőségeiben élnek. (DIGI Animal World)

(több)