A nemzet súlya

(sorozat)
  • Egyesült Államok The Weight of the Nation
Dokument
Egyesült Államok, 2012, 4x70 perc

Rendező:

Dan Chaykin

Forgatókönyvíró:

Dan Chaykin

Zeneszerző:

Wendy Blackstone

Szereplők:

Francis Collins
(további alkotók)

Streaming (1)

Tartalmak(1)

A dokumentumfilm-sorozat az elhízás okaival, illetve annak káros hatásaival foglalkozik. A négy rész eltérő szempontból közelíti meg az elhízást övező tényeket és mítoszokat, miközben rávilágít, hogy ez az egyre nagyobb méreteket öltő probléma alapjaiban tudja megrengetni az egészségügyi rendszert. A három év alatt elkészült széria esettanulmányokon és szakértői interjúkon keresztül mutatja be az elhízással küzdőket, illetve családjaikat.

1. rész: 
A sorozat a kóros elhízás témakörét járja körbe Amerikában, és bemutatja a túlsúlyosság komoly egészségügyi következményeit.

2. rész: 
Hogy összehasonlítsa a soványságot az elhízottsággal, tudományos szemlélettel is elmagyarázza a sorozat, hogyan adhatunk le a súlyunkból, hogyan tarthatjuk meg a súlyunkat, és hogyan akadályozhatjuk meg, hogy újra meghízzunk.

3. rész: 
A kóros elhízás a gyerekeinket is veszélyezteti. Olyan családok életét követhetjük nyomon, ahol túlsúlyos gyermekek nevelkednek Bostontól San Franciscón át Wisconsinig, és akik próbálnak segítséget kérni, hogy pozitívan változtathassanak az életvitelükön.

4. rész: 
Az epizód különböző perspektívákból vizsgálja a kóros elhízás okait. Kiderül, hogy számtalan kulturális tényező játszhat szerepet az elhízásban, többek között az agráripar, a marketing, a szociális gazdaság, a gépesítés és a megszokás. (HBO Europe)

(több)