A titokzatos szerető

  • Egyesült Királyság The Invisible Woman (több)
Előzetes

Tartalmak(1)

A 19. század második felének legünnepeltebb brit írója volt Charles Dickens, aki igazi bálványnak számított korában. Nemcsak művei iránt rajongtak az emberek, de felolvasóestjei, közszereplései is esemény- és élményszámba mentek. Dickens élvezte a figyelmet, hogy minden társasági rendezvényen a középpontban lehet, ezért is okozott különösen nagy lelki vívódást számára, amikor szerelemre lobbant egy jóval fiatalabb, ifjú hölgy iránt. A kor Angliájában a válás szóba sem jöhetett, még egy olyan közszereplő számára sem, mint Dickens. A szerelem azonban olyannyira elvette az eszét, hogy kedvese, Nelly kedvéért vállalta a szétköltözést is családjától és gyerekeitől. A titokzatos szerető ugyanakkor nem léphetett a nyilvánosság elé, nem mutatkozhatott Dickens-szel az emberek előtt. De vajon a titkolózás nem kezdte ki kettejük hatalmas szerelmét? (Vertigo Média)

(több)

Recenziók (2)

NinadeL 

az összes felhasználói recenzió

angol Tasteful, clear, and sensitive. This is exactly what you get in this biography of Charles Dickens as seen through the eyes of Ralph Fiennes. I recommend it particularly to fans of Great Expectations. Austen's biography Becoming Jane is similarly good. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol Ralph Fiennes will be fairly recognized by critics because he directs films that can accurately capture the time and environment and are capable of captivating strong emotions, even though they do not try to be pleasing to the viewer, rather as if they discourage them with their pace and structure. I liked "Coriolanus" a little more, but even this is not a mass-pleasing film. It didn't impress me in any way. ()