Gengszterkorzó

(sorozat)
Előzetes 1
Dráma / Történelmi / Krimi
Egyesült Államok, (2010–2014), 52 h 34 perc (Percek: 47–72 perc)

Alkotók:

Terence Winter

Adaptáció:

Nelson Johnson (könyv)

Szereplők:

Steve Buscemi, Dabney Coleman, Paz de la Huerta, Stephen Graham, Kelly Macdonald, Aleksa Palladino, Michael Pitt, Michael Shannon, William Hill (több)
(további alkotók)

Streaming (1)

Évad(5) / Epizódok(56)

Tartalmak(1)

Az 1920-as években az alkoholt törvényen kívül helyezték Egyesült Államok-szerte, és ennek következtében a törvényen kívüliek lettek a királyok. A korszakot a Maffiózók Emmy-díjas forgatókönyvírója, Terence Winter által írt Boardwalk Empire - Gengszterkorzó idézi fel. A sorozatot – amelynek pilot epizódját az Oscar-díjas Martin Scorsese rendezte – Nelson Johnson dokumentarista könyve, a „Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruption of Atlantic City” ihlette. A történet Atlantic Cityben játszódik a szesztilalom hajnalán, és Enoch „Nucky” Thompson (Steve Buscemi) életén keresztül elmeséli a szervezett bűnözés születését és felemelkedését a Boardwalk néven ismert csendes, tengerparti pihenőhelyen. A New Jersey déli partján fekvő üdülővárosban, „a világ játszótereként” emlegetett Atlantic Cityben gyakorlatilag nincsenek szabályok. Hatalmas szállodák sorakoznak Boardwalk nevű híres tengerparti sétányán, a szórakozóhelyek a Broadwayjel vetekednek. Néhány dollárból az ember úgy szórakozhat, mint egy király – legálisan vagy illegálisan. Atlantic City vitathatatlan ura a város pénzügyeit kezelő Enoch „Nucky” Thompson. Egy személyben megbecsült politikus és dörzsölt gengszter, akinek kapóra jön a szesztilalom bevezetése. Atlantic City ugyanis stratégiai elhelyezkedése miatt – pár percre fekszik Philadelphiától, néhány órára New Yorktól és kevesebb, mint egy nap autóútra Chicagótól – a szeszcsempészet központja lett. A könnyű pénz szagára pedig összegyűlnek Amerika gengsztervilágának nagyágyúi, akik mind az illegális alkoholterjesztésből akarnak meggazdagodni, az érdekellentétek pedig csakhamar bandaháborúkhoz vezetnek… (HBO Europe)

(több)

Felhasználói recenzió J*A*S*M ehhez a sorozathoz (1)

Gengszterkorzó (2010) 

angol Provisional rating after the first episode. Formally, it’s flawless, of course (what else to expect from Scorsese), but the genre is certainly not my thing, so, just what I expected. What was a nice surprise, though, were the occasional comedic moments. I’ll still give it a chance, but I don’t think I’ll be crazy about Boardwalk Empire. ()