Vad Yellowstone

(Tévéfilm)
  • Egyesült Államok Wild Yellowstone
Dokument
Egyesült Államok, 2015, 2x45 perc

Zeneszerző:

Mark Murphy, Rod Morris

Tartalmak(1)

A kétrészes minisorozat a Föld egyik legnagyszerűbb vadonjába kalauzolja a nézőket csodálatos felvételek segítségével. Az egy éven át tartó forgatás során a készítők a drónoktól az infravörös- és lassító kamerákig a legmodernebb technikát alkalmazták, s az eredmény nem is maradt el: a két epizód minden korábbi alkotásnál látványosabb és autentikusabb módon mutatja be a Yellowstone Nemzeti Park gazdag állatvilágát és lenyűgöző tájait...

1.rész - Tűz és jég birodalma
A téli Yellowstone-hoz talán egyetlen hely se fogható a világon: a behavazott vidék fehérségét gejzírek, hőforrások és iszapfortyogók ezrei törik meg lépten nyomon, a hóviharokkal farkasok, rókák, hódok, vidrák és grizzlymedvék dacolnak. Isten hozta a tűz és a jég pokoli-paradicsomi világában!

2.rész - Grizzly nyár
A felhőszakadásszerű tavaszi esőzésektől (és a nyomukban járó áradásoktól) az augusztusi kánikuláig nehézségek sokaságával kell megbirkózniuk a Yellowstone állatainak a nyári félévben. A legnagyobb veszélyt mégse az időjárási viszontagságok, hanem a riválisok jelentik az itt élőkre: a nemzeti park festői szépségű hegyei között grizzlymedvék harcolnak farkasokkal és folyami vidrák vetekednek a halakért halászsasokkal. (National Geographic)

(több)