Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz

  • Dél-Korea Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom (több)
Előzetes
Dráma / Költői
Dél-Korea / Németország, 2003, 103 perc

Tartalmak(1)

Senki sem mentes az évszakok hatalmától, azok évenkénti születési, fejlődési és hanyatlási ciklusától. Még az a két szerzetes sem, akik a hegyekkel körülvett tavacska mellett osztoznak egy remetelakon. Az évszakok változása nem csak a természetre, hanem a benne élő emberekre is erős hatást gyakorol. Felpezsdít, energiával tölt meg, sebeket gyógyít és elmélkedésre késztet. Az öreg szerzetes vigyázó szemei előtt, egy gyermekből lassan fiatalember lesz, aki megtapasztalja az ártatlanság elvesztését, amikor a játék kegyetlenségbe torkollik... a szerelem ébredését, amikor egy nő belép zárt világukba... a féltékenység és a megszállottság gyilkos hatalmát... a megváltás árát... a tapasztalat adta felvilágosodását. Éppúgy, ahogyan örök az évszakok váltakozása, úgy lesz a remetelak mindig a lélek otthona a jelen és az örökkévalóság között lebegve. (Mokép)

(több)

Videók (1)

Előzetes

Recenziók (2)

Pethushka 

az összes felhasználói recenzió

angol This movie is looking for harmony somewhere between the clean and the dirty. Oddly enough, with the help of nature and wisdom, it finds it. I haven't felt this balanced and relaxed watching something in a long time. I think it has the power to get to you and show you in a non-violent way how life works. A work of art with nice music and scenery. 4 stars. ()

J*A*S*M 

az összes felhasználói recenzió

angol Well, that was another fun afternoon. What did this film managed to say in those 100 minutes? Noting at all. If I had read some poetry, it would have been better… ()

Hirdetés

Galéria (14)