Kenyai vadnaplók

(sorozat)
  • Kanada Kenya Wildlife Diaries
összes plakát
Dokument
Kanada, 2016, 52 perc

Tartalmak(1)

1. Óriások menedéke: A Lewa Megőrzési program azért dolgozik, hogy elefántokat juttasson vissza a Mt. Kenya környékéről a Samburu Nemzeti Park területére. Emellett elefántmentes övezetet alakítottak ki, hogy megpróbálják helyreállítani a sérült ökoszisztémát. Mindkét programhoz rádiójeles nyomkövető öveket használnak, hogy a természetvédők jobban megérthessék az elefántok szükségleteit, és hogy láthassák, hogy visszatérnek-e a természetes határokra.
2. Elefántcsont-háborúk: Az elefántvadászat már 40 éve tilos Kenyában. Mégis szervezett orvvadászcsoportok veszik célba az elefántokat, hogy aztán eladják agyarukat a feketepiacon. A környezet- és állatvédők feladata, hogy megkondítsák a vészharangot.
3. A nap lovai: A Grévy-zebra populációja 50 százalékkal csökkent le kevesebb, mint 20 év alatt. A környezetvédők azt mondják, ha nem vigyázunk, a faj teljesen eltűnhet a Föld színéről. A Lewa Megőrzési program egyik célja, hogy megóvja a fajt, és újra nőjön a populáció egyedszáma.
4. Eltűnő vadon: Kenya egyre növekvő lakossága földet és erőforrásokat vesz el a vadvilág elől. Emiatt egyre több a súrlódás emberek és állatok közt, ami az egyik legnagyobb kihívást jelenti az afrikai természetvédelem számára.
5. Egy hely a vadonban: Kenya hatalmas lépést tesz a környezetvédelemért, amikor megnyitja az első közösségi orrszarvú-menhelyet a Samburu terület szívében. A legnagyobb veszélyt a kenyai orrszarvúkra az orrvadászok jelentik, és ez a fenyegetés 40 éve most a legkomolyabb, így a menhely létfontosságú szerepet kaphat.
6. Maszkos banditák: Kenyai befogócsapatok indulnak a szomáli határhoz, hogy befogjanak 50 ritka és veszélyeztett antilopot, vagyis hirolát. A hirolák száma az elmúlt tíz évben folyamatosan zuhant. A természetvédők most olyan védett, ragadozóktól mentes helyre költöztetnék őket, ahol számuk újra megsokszorozódhatna. (Love Nature 4K)

(több)