Állatbirodalmak

(sorozat)
  • Egyesült Államok Animal Empire
összes plakát
? %
Dokument
Egyesült Államok, 2016, 52 perc

Tartalmak(1)

1. Család: Minden birodalomban fontos az öröklés kérdése. Egy faj túlélésének záloga az új nemzedék felnevelése. Bizonyos társadalmi körökben a kicsik felneveléséhez egy egész falura van szükség, másoknál csak egyetlen szülő választja el a fiatal egyedeket a vadon fenyegetéseitől.
2. Egy birodalom felépítése: Az idők során már számos faj került a kihalás szélére. Egykor virágzó állati birodalmak, mint például a dinoszauruszoké, tűntek el nyomtalanul a Föld színéről. Mások a szakadék széléről táncoltak vissza az életbe, és végül átvették az uralmat saját királyságuk felett.
3. Bevadult állatok: A haszonállatok számos gyerekdal és mese főszereplői, népszerűségük kétségtelen az egész világon. De keveset hallunk vadon élő rokonfajaikról. Pedig a kerítésen túl a háziállatként, esetenként kedvencként élő fajoknak is meg kell küzdenie az életben maradásért.
4. Fertőzés: Hívatlan látogatók, melyek számuknak köszönhetően képesek átvenni az uralmat bárhol. Egyes állatcsoportokat csak "élősködőként" ismerünk. Pedig a túlélésük múlik azon, hogy otthonra lelhessenek ott, ahol nem látják őket szívesen.
5. Menedék: A nagy létszám nagy erőt rejt. Különösen a vadonban. Sok fajnál ez a legfőbb oka annak, hogy az egyedek csapatba tömörülnek. A birodalom megóvása az életben maradás kulcsa. Ezen állatok számára az elszigeteltség jelent védelmet: menedékre lelni a kívül leselkedő fenyegetések elől.
6. Vándorlás: Legendás utazások, izgalmas tengeri utak és kimerítő gyalogtúrák, melyek alapvető fontosságúak sok faj életében. Egész birodalmak kelnek útra élelmet, menedéket vagy párt keresve. Az utak megszervezése nem könnyű feladat, amikor több száz, vagy akár több ezer utassal kell számolni. (DIGI Animal World)

(több)