Borneói vadmentők

(sorozat)
  • angol Borneo Wildlife Rescue
összes plakát
? %
Dokument
Indonézia, 2018, 6x10 perc

Tartalmak(1)

1. Tobzoskák végveszélyben: A tobzoskák kicsi, pikkelyes állatok, melyek leginkább a tatukra hasonlítanak. Ezek a páncélos kis emlősök egész Afrikában és Ázsiában megtalálhatók. Az elmúlt években a tobzoskák lettek a legtöbbet csempészett állatok a bolygón a hagyományos orvoslás területén.
2. Elefántok árvaháza: Az elmúlt két évben összesen nyolc elefántborjút találtak magányosan kóborolva Sabah ültetvényein. Aaron elutazik a sepiloki Vadmentő Központba, amit átmeneti elefánt árvaházzá alakítottak, és megismeri az ott gondozott kiselefántokat.
3. Városi piton: Aaron a Vadmentő Egységgel tart, amikor kihívják őket egy hatalmas, váratlan vendéghez, ami köztudottan megeszi a tyúkokat, a macskákat, a kutyákat, sőt, akár az embereket is. A vétkes egy kockás piton.
4. Éjszakai elefántmentés: A Vadmentő egység ezúttal egy 24 tagot számláló elefántcsorda nyomába ered, akik egy pálmaolaj-ültetvénynél táplálkoztak.
5. A városka krokodilja: Az egységet egy kis faluba hívják ki Kota Kinabalu mellé, ahol jó ideje tartja már rettegésben egy krokodil a helyieket. A helyiek azt pletykálják, hogy ha nem sikerül átköltöztetni, az állatot előbb-utóbb valaki agyon fogja lőni.
6. Martalóc makákók: Aaron Beaufort kisvárosába érkezik Nyugat-Sabah-ba az egység járőreivel, Ijammal és Rayjel. Feladatuk ezúttal egy nagy csapat tolvaj makákó befogása, akik a környékre költözve megdézsmálják a termést és általában is sok borsot törnek a helyiek orra alá. (DIGI Animal World)

(több)